Računalništvo, telefonija
22.12.2019 11:21
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slušalke, ki se polnijo s sončno svetlobo

Slušalke, ki se polnijo kar s sončno svetlobo!
Slušalke, ki se polnijo kar s sončno svetlobo!

Sodobne brezžične slušalke imajo odlično avtonomijo delovanja, zato jih polnimo bolj poredko, kar pa ima seveda svoje pomanjkljivosti. Njihova baterija se namreč izprazni ravno v trenutku, ko jih najbolj potrebujemo. To je tudi razlog, zakaj so se pri podjetju JBL odločili za pripravo posebnih slušalk, ki se napolnijo kar s pomočjo svetlobe.

Podjetje JBL sredstva za brezžične slušalke REFLECT Eternal zbira preko platforme za financiranje novih projektov Indiegogo, same slušalke pa so vsaj glede na kakovost relativno poceni, saj je zanje v prednaročilu treba odšteti zgolj preračunanih 89 evrov. Ker se slušalke polnijo tako s sončno svetlobo kot z umetno, so pri podjetju JBL prepričani, da bo avtonomija delovanja novih slušalk praktično neomejena. To še posebno velja za območja, kjer je svetloba najmočnejša, kot na primer čez dan ali v pisarni.

Poldruga ura polnjenja slušalk JBL REFLECT Eternal na prostem naj bi zadoščala za okoli 68 ur poslušanja glasbe, z dvema urama pa dosežemo do 168 ur avtonomije delovanja. Tu je seveda na voljo tudi klasično polnjenje preko kabla. Zgolj 15 minut polnjenja zadošča za okoli dve uri avtonomije predvajanja. Tu je dobro poskrbljeno tudi za kakovost predvajanja glasbe, saj za to skrbita dva 40-milimetrska zvočnika frekvence od 20 Hz do 20 kHz. Poleg tega lahko z njimi opravljamo tudi telefonske klice, saj je na voljo vgrajen mikrofon.

Zagonska sredstva za slušalke JBL REFLECT Eternal se bodo zbirala do 14. januarja leta 2020, in sicer na naslovu https://www.indiegogo.com/projects/jbl-reflect-eternal-self-charging-headphones#/. Prvi kupci pa bodo novost prejeli predvidoma oktobra leta 2020.


Prijavi napako v članku