Računalništvo, telefonija
Telefonija
Poslovne rešitve
11.07.2024 12:50
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenski Kontron omogoča komunikacijo znotraj nigerijske vlade

Kontron je v glavnem mestu Nigerije moderniziral obstoječe telekomunikacijsko omrežje znotraj vladnega kompleksa Presidential Villa. S tem omogoča varno in zanesljivo komunikacijo znotraj mesta v malem.

Kontron je v nigerijskem glavnem mestu Abuja moderniziral obstoječe telekomunikacijsko omrežje znotraj vladnega kompleksa Presidential Villa. Slednje tako s sodobnimi tehnologijami nudi varno, zanesljivo in georedundantno možnost komunikacije znotraj nigerijskih vladnih krogov.

»Nigerijski kompleks, kjer se nahajajo tudi domovanja visokih vladnih uslužbencev, je dobil svojo značilno neoklasicistično arhitekturno podobo na prehodu v 3. tisočletje. Že takrat je Kontron – nekdanji Iskratel – znotraj razgibanega mesta v malem zagotovil vso potrebno komunikacijsko infrastrukturo za govorno telefonijo,« je poudaril Tomaž Simonič, skrbnik ključnih kupcev v PE Komunikacije v Kontronu.

»Z Nigerijo torej sodelujemo že vrsto let. Vesel sem, da smo tekom desetletij gradili na zaupanju in vzajemnem sodelovanju. Tako smo lahko spisali uspešno zgodbo pri dolgoročnem projektu, ki smo se ga, skupaj z nigerijsko vladno zasedbo pred dobrima dvema letoma, odločili posodobiti. Tehnična predstavitev rešitve se je odvila aprila 2023, in sicer pri nas v Kranju, ko so nas tudi vsi štirje nigerijski predstavniki obiskali,« je projekt modernizacije telekomunikacijskega omrežja opisal Robert Zlatanov, vodja prodaje v PE Komunikacije.

Do konca lanskega leta je bila narejena ponudba za modernizacijo že obstoječe rešitve, decembra 2023 je sledil podpis pogodbe. Kontronova ekipa je v Nigeriji 14 dni montirala rešitev v tamkajšnje informacijsko okolje in jo nato tudi uspešno stestirala. »Projekt nadgradnje poslovno-operativne telefonije smo uspešno zaključili s postavitvijo in z zagonom sistema po pičlih petih mesecih od podpisa pogodbe,« je strnil Simonič.

»Ekipa Kontrona je pri delu zelo profesionalna, kar se več kot odlično izraža pri projektu, ki je vladne, tj. občutljive narave. So strokovno izjemno podkovani, implementacija rešitve je bila hitra in uspešna, nadejamo si sodelovanja tudi v prihodnje,« pa je poudarila nigerijska vladna delegacija ob obisku v Kranju.

O Kontron, d. o. o.

Kontron, informacijske in komunikacijske rešitve, d. o. o., nosilec skupine Kontron SI, je vodili evropski ponudnik celovitih in visoko zanesljivih rešitev za varno, pametno in bolje povezano prihodnost. Skupina je s širokim portfeljem informacijskih, komunikacijskih in poslovnih rešitev v kombinaciji z najhitrejšo in zanesljivo podporo prisotna v več kot 50 državah po svetu. Ima h kupcem usmerjen pristop, lasten raziskovalno-razvojni in proizvodni center ter več kot 1.000 zaposlenih v 10 državah.

Več informacij: pr@kontron.si


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Podjetje Prolon v Šmarju pri Jelšah je najbolj poznan s trgovino in poslovalnico Telekoma, a to še zdaleč ni njihov edini projekt. Že tri leta uspešno vodijo grafični studio ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več