Igre
16.11.2016 22:58
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenska študenta razvila aplikacijo Random Tweets

Slovenska študenta razvila aplikacijo Random Tweets
Slovenska študenta razvila aplikacijo Random Tweets

Tanja Štular in Tadej Vengust sta ustvarila aplikacijo za operacijska sistema iOS in Android, ki se imenuje Random Tweets. Že samo ime nam pove, da aplikacija prikazuje naključne “tvite”, ki jih uporabniki spletnega socialnega omrežja Twitter objavljajo po celem svetu. Med prikazi najdemo informativne, smešne in tudi čudne “tvite”, kot je dejala Tanja. Uporabnikom je na voljo tudi funkcija “trending stream”, ki prikazuje “tvite” s popularno vsebino.

Aplikacija je dostopna na naslednjih povezavah:


Tanja obiskuje magistrski študij na ljubljanski Fakulteti za računalništvo in informatiko, Tadej pa ne mariborskem FERI. Trenutno sta oba na študijski izmenjavi na Irskem. Spoznala sta se na Microsoftovem tekmovanju Imagine Cup, kjer sta sicer nastopala v različnih ekipah.


Kasneje se je ideja za aplikacijo porodila kot posledica projekta na fakulteti, kjer sta opravljala podatkovno analizo “tvitov”, pri tem pa ugotovila, da so zelo zabavni za branje. Tanja se je tako osredotočila na razvoj iOS aplikacije, Tadej pa na Android platformo.

Tanja je s svojo ekipo na Imagine Cup-u osvojila prvo mesto v kategoriji “Družbena odgovornost” z njihovo aplikacijo Say Goodbye. Žal se takrat na komercialnem področju ideja ni realizirala.

Tadej je pred tem sodeloval v start-up projektu flyers2go, ki pa žal ni bilo uspešno.

Sedaj sta skupaj združila moči in pod imenom TNT Development in v slabem letu ustvarila Random Tweets. Podjetje se sicer ukvarja z izdelavo mobilnih. Velik vzor jima predstavljata zakonca Login in njuno podjetje Outfit7.

Tanja in Tadej sta vsekakor dober primer slovenske inovativnosti in razvoja. Čestitamo!


Prijavi napako v članku