Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Življenjski slog
07.12.2022 11:26
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenija: Najbolj priljubljena Google iskanja v letu 2022

Evropsko prvenstvo v košarki, supervolilno leto in razmere v Ukrajini so teme, ki so bile v letu 2022 med najbolj iskanimi.
Foto: Zajem zaslona iskalnika Google
Foto: Zajem zaslona iskalnika Google
  • Katere stvari, osebe in dogodke smo največkrat iskali na Googlu v iztekajočem se letu 2022? 
  • Kateri dogodek je bil najbolj iskan v zadnjih 12 mesecih? 
  • Katere televizijske serije in resničnostni šovi so najbolj pritegnili pozornost ljudi?

Google je danes objavil Leto v iskanju 2022, edinstven vpogled v najpomembnejše trenutke in trende iztekajočega se leta. Rezultati vključujejo podatke o iskanjih na Googlu v Sloveniji ter že tradicionalno ponujajo pregled nad zanimanji Slovencev v spletu.

Tudi v letošnjem letu šport ostaja med pomembnejšimi zanimanji Slovencev. V letu, ki so ga pomembno zaznamovali športni dogodki, so se ti pogosto pojavljali tudi med iskanji. Na samem vrhu iskanj je tako Eurobasket 2022. Da so leto pomembno zaznamovale volitve, dokazuje drugo najbolj iskano geslo v letošnjem letu – Volitve 2022. Politično obarvano je tudi tretje najbolj iskano geslo, in sicer Ukrajina.

Prebivalci Slovenije so v letu 2022 preko iskalnika Google najpogosteje iskali informacije o državni volilni komisiji, novoizvoljenem predsedniku vlade Robertu Golobu ter cenah goriva. Med športnimi dogodki je za evropskim prvenstvom v košarki največ zanimanja poželo svetovno prvenstvo v nogometu ter zimske olimpijske igre, oziroma še posebej medalje, ki so bile na njih podeljene. Med najbolj iskanimi ljudmi, ki so se poslovili v iztekajočem se letu, sta pevec zagrebške pop-rock skupine Parni Valjak Aki Rahimovski in Britanska kraljica Elizabeta II.

Pogled na najbolj iskana vprašanja, ki se začnejo z vprašalnico »kako«, pa razkriva vpliv epidemije koronavirusa na našo realnost. Slovence je v letu 2022 najbolj zanimalo, kako preveriti stanje bonov, kako dolgo velja hitri test ter kako do potrdila o prebolevnosti.

Več informacij o najbolj iskanih pojmih na iskalniku Google po celem svetu kot tudi letni video najdete na povezavi Najbolj iskani izrazi 2022.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik Google


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več