Programska oprema
20.05.2005 11:55
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenija na klik


Slovenija “na klik”.

Slovenci smo bogatejši za nov interaktivni izdelek. Pri Založbi Mladinska knjiga je namreč izšla osnovna zgoščenka Interaktivnega Atlasa Slovenije – Sestavljanka. Osnovni del zgoščenke vsebuje potovalni zemljevid Slovenije z zelo enostavno navigacijo. Na zemljevidu je že opisanih 159 najzanimivejših krajev prelepe podalpske deželice. Risbe so občutljive na dotik. Ob kliku na risbo se pojavita opis in slika. Ponekod so dodane besedilne povezave med opisi in povezave z zanimivimi spletnimi stranmi. Z vsako sliko lahko igramo “sestavljanko”. Opise, slike in igro lahko prikličemo tudi na potovalni zemljevid v merilu 1:250.000.

Na zemljevid je mogoče tudi “risati”, dodajati lastne oznake in komentarje, meriti razdalje ipd. Posamezne dele zemljevida seveda lahko tudi natisnemo. Gre pravzaprav za digitalizirani zemljevid Slovenije. Vsaki digitalni koordinati (točki Slovenije) lahko dodamo poljuben opis, sliko, zvočni zapis, filmček … Uporabniški vmesnik je pregledno oblikovan in do uporabnika izjemno prijazen ter enostaven za uporabo. Pri pregledu bogate vsebine je v pomoč tudi abecedno kazalo, ki mu lahko na pomoč priskoči tudi več tematskih kazal za natančno iskanje.

Osnovna zgoščenka IASS bo s številnimi komponentami (ki bodo izhajale v prihodnjih mesecih in letih) tvorila veliko Sestavljanko Interaktivnega Atlasa Slovenije. IASS bo združeval številne zemljevide, mestne načrte, turistične vodnike, enciklopedije, opise, slike in filmčke o Sloveniji. Vse informacije bodo dostopne na enem samem mestu – na našem računalniku – “na klik”. Izdelek je dvojezičen, saj je preveden tudi v angleški jezik, uporabnik pa lahko med jezikoma preklaplja kar med delovanjem programa.


Prijavi napako v članku