Računalništvo, telefonija
09.09.2015 08:13
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenija kot dežela priložnosti

Po uspešnem prvem programu, ki je pomagal pri razvoju 8 startupov, ABC pospeševalnik ne počiva. Z otvoritvijo modernega središča za razvoj startupov, novim pospeševalnim programom in še čem, bo Slovenija postala eden izmed glavnih razvojnih centrov v širši regiji.
Preko 70 investitorjev izkazalo interes za startupe Pospeševalnika ABC
Preko 70 investitorjev izkazalo interes za startupe Pospeševalnika ABC

Tisti, ki mrmrajo, da v Sloveniji ni prihodnosti za brihtne mlade podjetnike, zagotovo še niso slišali za ABC pospeševalnik. Ta se je odprl marca v BTC Cityju, kjer je že število prijav na prvi program potrdilo domnevo, da je v Sloveniji dovolj znanja in perspektive za razvoj uspešnih mladih podjetij. V prvem programu na temo Smart Cities je sodelovalo 8 startupov, ki so na demo dan, velik investicijski dogodek ob zaključku programa, pritegnili 70 investitorjev. Ta dokaz, da kapital in zanimanje za dobro izpeljane inovativne ideje obstajata, je botroval k novi pridobitvi s katero bo ekipa ABC pospeševalnika tekom drugega programa startupom nudila še več.

V petek, 11.9. se namreč v Hali D, v BTC City-ju odpira startup HUB Acceleration business city. Moderno središče, kot ga Slovenija še nima, bo na 2.000 m2 startupom nudilo vse kar potrebujejo za uspešen razvoj. Na enem mestu bodo tako združeni kreativni pisarniški prostori, fleksibilni in fiksni co-working prostori, štiri velike sejne sobe za sestanke, dva tiha kotička in dve predavalnici. Ne bodo pa manjkali niti prostor za druženje in zabavo, velika kuhinja in trgovina prihodnosti. Od desete ure naprej si boste razvojni center lahko ogledali sami, a otvoritev le tega ni edini veliki dogodek, ki ga na ta dan pripravlja ABC pospeševalnik.
Dopoldne se namreč obeta tudi podelitev nacionalnih nagrad CESA (Central European Startup Awards). Razglasili bodo zmagovalce v osmih kategorijah, kot so »Startup leta, »Investitor leta« in druge. Ti se bodo oktobra na Dunaju pomerili z zmagovalci iz desetih drugih držav za najprestižnejše nazive v regiji. Če ste si kdaj želeli pogledati v prihodnost, je to vaša priložnost, saj se med zmagovalci pogosto znajdejo podjetja z idejami, ki kmalu za tem spreminjajo svet.

Oba dogodka sta odličen povod startupom za prijavo na drug program ABC pospeševalnikaSmart living and health. Ta se začne 9.10., prijave so odprte do 13.9., na dan otvoritve novih prostorov pa bo ekipa pospeševalnika startupom, ki se bodo udeležili dogodka, podrobneje predstavila potek programa. Tudi mladi podjetniki pa bodo ob tej priložnosti prejeli kak nasvet kako naprej.

Zakaj pa bi si svojim startupom sploh želeli v pospeševalnik? Poleg najmodernejšega razvojnega okolja v regiji, vam ta nudi tudi 15.000€ začetnega kapitala, do 310.000€ bonusa v tehnološki opremi in licencah, partnerstvo z IBM in dostop do njihovih inovacijskih centrov širom sveta, izkušene mentorje, testni trg v partnerstvu z BTC City in še ogromno drugega. Vse podrobnosti si lahko ogledate na spletni strani ABC pospeševalnika.

Ob vsem dogajanju, ki ga pripravlja pospeševalnik, je težko dejati, da v Sloveniji ni prihodnosti za mlada ambiciozna podjetja. Z odprtjem novega razvojnega središča je okno v svet za domača podjetja odprtao širše kot kadarkoli prej in to v okolju, kjer se verjame v domače znanje. Priložnost se torej ponuja, vprašanje je le, katera podjetja si jo bodo drznila zagrabiti.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

THRIVE informacijske storitve, d.o.o.

Bukovje 17, 2370 Dravograd, Tel: 040 893 763
Ni dvoma, da so računalniki, računalniška omrežja in ostala internet stvari (IoT) tehnologija pomembno vplivala na sodobni svet. Težko si je predstavljati obdobje, ko so bile ... Več