Računalništvo, telefonija
26.10.2017 10:40
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenci smo velemojstri IT-ja

Slovenci smo velemojstri IT-ja
Slovenci smo velemojstri IT-ja

Vsak dan beremo o tehnoloških zgodbah iz tujine. Google, Apple, Facebook in drugi razvijajo napredne rešitve, ki nam olajšajo delo in poskrbijo za nove oblike zabave, pri tem pa obračajo ogromne količine denarja. Kaj pa pri nas? Kako uspešna so naša IT podjetja?

Slovenski prostor je dom številnih tehnoloških podjetij. Slovenija si je utrla mesto na zemljevidu oaze znanja, predvsem na področju kriptovalut. Nesporni zmagovalec na tem področju je borza za kriptovalute Bitstamp, ki je ena od največjih in najbolj razširjenih tovrstnih borz na svetu. Svojo prepoznavnost si je zagotovila z izvrstnim tehnološkim razvojem, uporabniku prijaznim vmesnikom in varni hrambi (denarnih) sredstev uporabnikov.

Blockr je še eden od (slovenskih) produktov v kripto svetu, ki ga je nedavno prevzel konkurent Bitstampa, Newyorško podjetje Coinbase. To je svojevrsten uspeh, saj pomeni, da je slovensko delo dobro prepoznano in tudi priznano v svetu, poleg tega pa v eni najhitreje rastočih industrij, ki ima povrh vsega še ogromen potencial za rast.

Stari znanec med najuspešnejšimi podjetij s slovenskimi koreninami je Outfit7, ki nadaljuje uspešno poslovno pot po prodaji azijskim investitorjem, ki so podjetje kupili za približno milijardo evrov. Za slovensko okolje so to astronomski zneski, ki jih bo težko doseči v prihodnje ali celo preseči, vendar glede na potencial, ki ga slovensko okolje kaže, so napovedi optimistične. Outfit7 je sicer uradno mednarodna korporacija, ki je registrirana v Veliki Britaniji, s sedežem na Cipru.

Na področju rešitev za VR okolje je podjetje Viar pokazalo, da so med najboljšimi v tej branži, saj so bili na konferenci Podim izbrani za najboljši Startup. V tej kategoriji so se za naslov potegovali še: AgiliCity, Optibar, Potenza Innova, 45HC in Fastcast.

Celoten članek si lahko preberete v aktualni številki revije …

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte niti:

  • V roke smo prijeli najpametnejši telefon na svetu
  • Najuporabnejše slovenske aplikacije
  • 14 stvari, ki se jih morate izogibati na družbenih omrežjih

Nova številka je že v prodaji, dobite pa jo na vseh bolje založenih prodajnih mestih revij in časopisov.


Prijavi napako v članku