Triki in nasveti
12.02.2009 14:29
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sledite pošiljateljevi lokaciji

Prejemnikom bo razkrita lokacija pošiljatelja.
Prejemnikom bo razkrita lokacija pošiljatelja.

Google je pred kratkim Gmailu dodal testno različico funkcije, ki prejemnikom zagotavlja informacijo o mestu izstrelitve določenega elektronskega sporočila. Gmail Labs je tako na svoji uradni blog strani poslal v svet informacijo, da lahko uporabniki odslej v svoj e-mail podpis vključijo tudi podatek o lokaciji (mesto in država) na kateri se trenutno nahajajo. Če ste službeno mobilni, ali pa radi potujete, potem se boste verjetno radi pohvalili in puščali sledi iz kakšnega Dubaja, Kanarskih otokov, Havajev ipd.

Kakor koli, Googlovi strokovnjaki, med njimi programski inženir Marco Bonechi, opozarjajo, da zaradi funkcijskih ključev v IP naslovih lahko pride do zmot v sami lokaciji. Zaradi tega pri Googlu priporočajo uporabo tako imenovanega Google Gears vtičnika za brskalnike, ki tudi kakšne Wi-Fi priklope na omrežje prelevi v imena mest.

Za aktiviranje funkcije boste najprej morali svoj gmail spremeniti v angleškega in pod nastavitvami poiskati gumbek »Labs« in nato aktivirati funkcijo Location in Signature. Na koncu pod nastavitvami za podpis odkljukajte okence “Append your location to the signature” in voila stvar deluje.


Prijavi napako v članku