Telefoni
03.01.2012 05:40
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sladoledni sendvič za Samsung Galaxy S2 je na voljo!

Mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich se odlično prilega mobilniku Samsung Galaxy S2!
Mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich se odlično prilega mobilniku Samsung Galaxy S2!

Dobra novica za vse, ki uporabljate pametni mobilni telefon Galaxy S2. Inženirji podjetja Samsung so namreč držali pred kratkim zadano obljubo in za trenutno najbolj priljubljeni mobilnik pripravili nadgradnjo na mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich oziroma o Sladoledni sendvič.

Nadgradnja na novi operacijski sistem se vsekakor splača, saj bomo z njim pridobili veliko. Med vidnejšimi pridobitvami lahko omenimo elegantnejši, uporabnejši in nekoliko bolj minimalističen grafični vmesnik, možnost iskanja v poštnem predalu Gmail brez internetne povezave ter inovativen sistem zaklepanja Face Unlock. Pri slednjem lahko obraz uporabljamo kot sredstvo za prijavo oziroma namesto običajnega gesla. Tu je seveda na voljo še kopica drugih bol ali manj pomembnih programskih in varnostnih popravkov.

Samsung bo mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich za pametni mobilni telefon Galaxy S2 najprej ponudil uporabnikom v Združenem kraljestvu. Nekoliko kasneje bo na voljo še v drugih državah. Če nočete čakati in vam nadgradnja mobilnega operacijskega sistema ni tuja, imamo dobro novico za vas. Mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich (različica 4.0.1 in 4.0.3) za Samsung Galaxy S2 je na voljo na spletnem portalu Sam Mobile (http://goo.gl/wQg9E).

Za prenos Sladolednega sendviča zadošča, da najprej kliknemo na povezavo http://goo.gl/ItCdD. Nato kliknemo na Firmwares, Smartphones, Android, I9100 in Europe ter prenesemo datoteko I9100XXKP4 (različica 4.0.1) oziroma I9100XXKP8 (različica 4.0.3). Za namestitev trenutno najbolj vročega mobilnega operacijskega sistema bomo potrebovali program ODIN. V primeru težav se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete še na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG). Ker gre tu za nepodprto nadgradnjo mobilnega operacijskega sistema s strani podjetja Samsung (ta bo za nas na voljo predvidoma spomladi), to »opravilo« priporočamo le naprednejšim računalničarjem. To seveda počnite na lastno odgovornost.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku