Prenosni računalniki
23.05.2011 14:39

Deli z drugimi:

Share

Slaba prodaja tabličnega računalnika BlackBerry PlayBook

BlackBerry PlayBook se po prodaji ne more kosati z iPadom.
BlackBerry PlayBook se po prodaji ne more kosati z iPadom.

Podjetje Research in Motion ali krajše RIM s prodajo tabličnega računalnika BlackBerry PlayBook ne more biti tako zadovoljno, kot je lahko s prodajo mobilnih telefonov BlackBerry. Podjetje RIM je namreč v prvem mesecu prodaje prodalo le 250.000 omenjenih tabličnih računalnikov.

Ko je govora o tabličnih računalnikih, ne moremo mimo Applove prve in druge generacije iPada. Prodaja tako ene kot druge generacije je namreč precej bolj uspešna od RIM-ove naprave. Ko je Apple spustil v prodajo prvo generacijo iPada, jo je namreč vsak kvartal prodal v približno 5 milijonih izvodih, nič slabše pa ne prodaja novo generacijo. Podjetje RIM pa bo, glede na trenuten tempo prodaje, v svojem uvodnem prodajnem kvartalu prodal le okoli milijon tabličnih računalnikov BlackBerry PlayBook.

Slaba prodaja tabličnega računalnika BlackBerry PlayBook je do neke mere presenetljiva, saj gre za povsem spodobno napravo. Med drugim ima vgrajen zelo soliden gigaherčni dvojedrni Cortex A9 procesor, gigabajt pomnilnika ter dve kameri (z osmimi in tremi megapiksli). Morda pa bi lahko razlog za manjšo prodajo iskali v tem, da ima premajenh zaslon. Premore namreč le 7-palčni (17,8 centimetra) zaslon, konkurenčni iPad pa se lahko pohvali z 9,7-palčnim (24,6 centimetra).


Prijavi napako v članku