Telefoni
29.02.2012 08:40
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skype za Windows Phone

Mobilni Skype je na voljo tudi za Windows Phone.
Mobilni Skype je na voljo tudi za Windows Phone.

Dobra novica za vse, ki uporabljate pametne mobilne telefone s prednameščenim operacijskim sistemom Windows Phone. Podjetje Skype je namreč zanje pripravilo prvo različico istoimenskega programa, ki poleg brezplačnih spletnih pogovorov ter cenejših klicev v mobilna in stacionarna omrežja omogoča še opravljanje videoklicev. Program Skype za Windows Phone je bila pričakovana poteza, saj je Microsoft konec lanskega leta uspešno prevzel največjega ponudnika internetne telefonije Skype.

Mobilna aplikacija Skype za Windows Phone je trenutno na voljo le kot poskusna (beta) različica. Končna različica naj bi bila na že voljo aprila. Kljub temu se novost v praksi obnese več kot odlično. Ta omogoča opravljanje videoklicev tako z drugimi uporabniki mobilnih naprav Windows Phone kot mobilnikov iPhone in Android, osebnih in prenosnih računalnikov Mac in Windows ter celo namenskih televizorjev. Brezplačne govorne in videoklice lahko opravljamo preko brezžičnih omrežji Wi-Fi in mobilnih 3G. Če imamo med mobilno aplikacijo Skype in operacijskim sistemom Windows Phone vključeno sinhronizacijo, lahko glasovni ali videoklic »sprožimo« kar preko kontaktov.

Novo mobilno aplikacijo Skype lahko namestimo na vse pametne mobilne telefone, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Windows Phone 7.5. Ti mobilniki so Nokia Lumia 710 in Lumia 800, HTC Titan in Radar ter Samsung Focus S in Focus Flash. Poskusna različica programa Skype za Windows Phone je trenutno na voljo le v angleškem jeziku in je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/QFS8k. Videoposnetek novosti pa si lahko ogledate na naslovu http://goo.gl/D7NDU.


Prijavi napako v članku