Programska in razvojna orodja
16.11.2012 12:39

Deli z drugimi:

Share

Skype onemogočil ranljivost v sistemu za ponastavitev gesel

Številni uporabniki so zaradi ranljivosti v sistemu za ponastavitev dostopnega gesla ostali brez računa Skype.
Številni uporabniki so zaradi ranljivosti v sistemu za ponastavitev dostopnega gesla ostali brez računa Skype.

Spletni nepridipravi so pred časom v spletni storitvi Skype odkrili zelo nevarno varnostno ranljivost. Ta je omogočala dostop do osebnih podatkov uporabnika zgolj s poznavanjem njegovega elektronskega naslova, ki ga je uporabil ob registraciji računa. Preko njega je bilo namreč na sila enostaven način ponastaviti dostopno geslo. S tem je uporabnik seveda izgubil pravico dostopa do lastnega uporabniškega računa Skype.

Strokovnjaki spletnega portala The Next Hardware so bili pravzaprav prvi, ki so na sistematičen način dokazali, da je mogoče varnostno ranljivost sistema za ponastavitev dostopnega gesla spletne storitve Skype zlorabiti na sila enostaven način. Ponudnik priljubljenega programa za brezplačno spletno komuniciranje ter cenejše pogovore v stacionarna in mobilna omrežja je takoj za tem aktiviral svoje programerje. Pri tem pa ni pojasnil, zakaj je k reševanju težave pristopil šele sedaj, čeprav so hekerji že pred meseci javnost opozarjali na obstoj ranljivosti v sistemu za ponastavitev dostopnega gesla.

Vse dokler programerji podjetja Skype ne bodo opravili ranljivosti v sistemu za ponastavitev dostopnega gesla, bo ta izključen in s tem nedostopen. Omenjena storitev naj bi bila ponovno na voljo predvidoma konec meseca.

Vas zanima več iz te teme?
Skype program

Prijavi napako v članku