Računalništvo, telefonija
06.01.2010 08:15

Deli z drugimi:

Share

Skype na domačem televizorju

Usoda podjetja Skype visi na zelo tanki nitki!
Usoda podjetja Skype visi na zelo tanki nitki!

Na svetu verjetno ni računalničarja, ki še ni slišal za program Skype, saj ga širom sveta sočasno uporablja že več kot dvajset milijonov uporabnikov. Njegova priljubljenost naj bi se kmalu še povečala, saj bo mogoče z njim opravljati tudi visokoločljive videokonference formata 720p kar na domačem televizorju ali zaslonu osebnega računalnika.

Za opravljanje visokoločljivih videokonferenc preko programa Skype bomo morali razpolagati s širokopasovno povezavo v svetovni splet, novo visokoločljivo spletno kamero z oznako HD Skype Certified ter poskusno različico programske opreme Skype 4.2 za okolja Microsoft Windows. Osebni računalnik pa bo moral biti opremljen vsaj z dvojedrnim procesorjem Intel takta 1,8 GHz.

S priljubljenim programom Skype bomo lahko opravljali visokoločljive videokonference formata 720p kar na domačem televizorju ali zaslonu osebnega računalnika šele v drugi polovici letošnjega leta. Z novo ponudbo podjetja Skype Technologies pa so v polni meri že združljivi televizorji podjetja Panasonic družine HDTV VIERA CAST 2010 in podjetja LG Electronics s tehnologijo NetCast Entertainment Access.


Prijavi napako v članku