Operacijski sistemi
17.10.2011 05:51
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skype in Microsoft proti vsem

Skype in Microsoft proti vsem
Skype in Microsoft proti vsem

Podjetju Microsoft so se uresničile mokre sanje, saj mu je končno uspelo prevzeti največjega ponudnika internetne telefonije Skype. Prevzem je trajal kar dobrih pet mesecev, saj je računalniški gigant potreboval zeleno luč tako ameriških kot evropskih protimonopolnih inštitucij. S to potezo je Microsoft dejansko opravil največji nakup v celotni svoji zgodovini. Za podjetje Skype je računalniški gigant namreč odštel kar preračunanih 6,2 milijard evrov.

Skype in Microsoft imata za prihodnost zelo ambiciozne cilje, saj nameravata doseči kar milijardo uporabnikov dnevno. To ni ravno misija nemogoče. Microsoft bo namreč tehnologijo podjetja Skype vključil v vse svoje ključne izdelke in storitve. Med njimi bomo našli mobilni operacijski sistem Windows Phone, igralno konzolo Xbox in spletne storitve Live. Poleg tega bo Microsoft seveda zagotavljal podporo uporabnikom Skypa na sistemih, ki niso njegovi.

Na operativnem nivoju je podjetje Skype postalo »oddelek« Microsofta. Podjetje Skype, ki s svojo programsko opremo omogoča tako brezplačno telefoniranje preko interneta kot cenejše pogovore v mobilna in stacionarna omrežja, bo še naprej vodil Tony Bates. Ta bo za poslovne rezultate odgovarjal Stevu Ballmerju, prvemu možu Microsofta. Za zaposlene podjetja Skype se vsaj kratkoročno gledano ne bo kaj bistveno spremenilo. Dolgoročno pa lahko pričakujemo reorganizacijo podjetja in po vsej verjetnosti odpuščanja.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku