Računalništvo, telefonija
15.05.2018 08:46

Deli z drugimi:

Share

Sklop predavanj Sodobno delovno okolje/Modern Workplace

Sklop predavanj Sodobno delovno okolje/Modern Workplace
Sklop predavanj Sodobno delovno okolje/Modern Workplace

Track Sodobno delovno okolje, v sklopu katerega bodo na sporedu tri zanimiva predavanja, se bo osredotočal na varnost in analitiko sodobnega delovnega okolja.

Obseg delovnega okolja se razširja in prebija tradicionalne požarne zidove, saj se delo seli tudi izven organizacij. Hkrati z delom prek mobilnih naprav in dela na daljavo, se morajo podjetja zavedati, da je potrebno zaščititi tudi ostale načine dela in začeti razmišljati o zaščiti identitete in informacije. Pri tem jim prav nič ne pomaga dejstvo, da se število napadov različnih oblik povečuje vsako leto, napadi so vedno bolj napredni, zato je še toliko bolj pomembno, da podjetja ščitijo področja identitete, informacije in naprav, o čemer bo govoril predavatelj Yoad Dvir (Microsoft). V sklopu drugega predavanja, nam bo Evgenia Athanasa (Microsoft) pokazala, kako lahko s sodobnimi metodami in tehnologijami razumemo kulturo organizacije in pomagamo pri boljšem sodelovanju med oddelki znotraj organizacije. Na zadnjem predavanju v sklopu celotnega tracka pa bo Uroš Kastelic (Microsoft) predstavil primer uporabe tehnologije Office 365 za zaščito nestrukturiranih podatkov (e-maili, dokumenti) znotraj Office 365, kar lahko pomaga organizacijam pri vsakodnevnem poslovanju kakor tudi pri zahtevah GDPR. Na predavanju se mu bo pridružil Tomaž Lukšič (Zavarovalnica Sava), ki bo z udeleženci predavanja iz prve roke delil njihovo izkušnjo pri vpeljavi storitve Microsoft Intune, ki jo uporabljajo za zaščito in upravljanje mobilnih naprav.

 • Yoad Dvir (Microsoft)»Cyber Threat & Information protection top trends and best practices«

  Dvir bo na predavanju predstavil nevarnosti, ki pretijo spletnemu okolju, kako jih odkriti in kako se nanje odzvati. Pogledali bomo v okolje spletne varnosti in analitike PoV. Bad Rabbit/WannaCry, govorili o novih grožnjah, ki se šele razvijajo, proizvodnih in naprednih napadih ter kako delujeta v dnevnih scenarijih. Govorili bomo tudi o tem, kako zagotoviti varnost v oblaku, ne da bi bilo potrebno seliti materiale, kakšna je varnost in inteligenca, ki temelji na oblaku, kaj le-to sploh pomeni in kakšne podatke MS potrebuje pri uporabi le-te.

 • Evgenia Athanasa (Microsoft) – »Data Driven Business Transformation«

  Tehnološki napredek spreminja svet s svetlobno hitrostjo in podjetja se iz dneva v dan preoblikujejo, da ostanejo v koraku s časom z namenom, da ohranijo svoj položaj na trgu. Poslovna inteligenca in analitika sta v tej smeri igrali ključno vlogo in povečali operativno učinkovitost z zagotavljanjem dostopa do podatkov v realnem času, ki so na skrajnih lokacijah prek organizacije in preusmerjajo pozornost od raziskovanja podatkov do vpogleda vanje.
  Power BI je Microsoftovo popolnoma samopostrežno orodje, namenjeno končnim uporabnikom, ki lahko zdaj v ta namen ustvarijo močna, interaktivna poročila preko uporabniku prijaznega podobnega okolja, kot je Excel. Možnosti so neskončne in se nenehno izboljšujejo z mesečnimi posodobitvami produktov, ki razkrivajo vizijo podjetja, da ohrani močan položaj na BI trgu.
  Čeprav digitalna preobrazba predstavlja nedvomen trend, pa se nam v večini primerov zdi, da le-ta ne uspe. V večini primerov je to zaradi ljudi in njihovega značaja, ki se še vedno močno upira spremembam. BI nudi rešitve prek Microsoftovega grafikona, ki je največji graf človeške interaktivnosti in lahko nudi veliko vedenjskih podatkov, ki kvantificirajo delovno kulturo – kako ljudje preživljajo svoj čas, s kom ta čas preživijo ter velikost in širino njihove mreže poznanstev.
  Microsoft Workplace Analytics uporablja podatke iz vsakodnevnega sodelovanja v programu Office 365, da bi zagotovil vpogled v vedenjske vzorce, ki vplivajo na poslovne izide.

 • Uroš Kastelic (Microsoft) & Tomaž Lukšič (Zavarovalnica Sava)Primer prakse: »Upravljanje podatkov in naprav«

  Različne interne politike, zakonodaje in regulative, zahtevajo od organizacij, da začnejo razmišljati in obravnavati življenjski cikel in zaščito podatkov. Skozi krajšo demonstracijo bo Uroš Kastelic (Microsoft) pokazal primere uporabe tehnologije Office 365 za zaščito nestrukturiranih podatkov (e-mail, dokumenti) znotraj Office 365, kar lahko pomaga organizacijam pri vsakodnevnem poslovanju kakor tudi pri zahtevah GDPR. Prikaz bo vseboval ročno in avtomatsko označevanje datotek ter iskanje, brisanje in izvažanje teh podatkov.

  V drugem delu bo Tomaž Lukšič (Zavarovalnica Sava) iz prve roke delil njihove izkušnje pri vpeljavi storitve Microsoft Intune, ki jo uporabljajo za zaščito in upravljanje mobilnih naprav. Zakaj in kako so se lotili prehoda na Intune, kje so imeli težave ter kateri koraki jih še čakajo v prihodnosti.

Ideja celotnega sklopa predavanj je, da podjetja in posamezniki začnejo razmišljati, da vse tehnologije lahko danes nudijo tudi zaposlenim brez računalnikov, tako imenovanim firstline workers, zaposlenim v delovnih okoljih, kot so trgovina (blagajne), bančništvo (bančna okenca), zavarovalništvo (agenti) in proizvodnja (proizvodni delavci).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

RSTeam d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, Tel: 01 519 70 65
Podatki so neverjetno močno sredstvo in v vsakem poslu sprožijo val rasti in razvoja. V napačnih rokah pa lahko povzročijo veliko škode. Zato je treba prizadevanja usmeriti v ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več