Strojna oprema
30.11.2006 09:01

Deli z drugimi:

Share

Širokozaslonski Lenovo ThinkPad T60

Podjetje Lenovo je predstavilo prenosnik ThinkPad T60, ki je prvi širokozaslonski računalnik iz serije T. Težak le slaba 2 kilograma je širokozaslonski ThinkPad T60 najlažji 15.4-palčni širokozaslonski prenosnik med prvimi petimi proizvajalci računalnikov ter nadaljuje dediščino serije T – inovativnost in zmogljivost.

Širokozaslonski računalniki postajajo med uporabniki vedno bolj priljubljeni. Po podatkih podjetja Gartner, Inc. so številne tehnološke novitete v letu 2006, med katerimi so tudi širkozaslonski formati, postale prevladujoče skupaj z višjo ločljivostjo.

“Zanimanje za širokozaslonske računalnike se je razširilo tudi na poslovne uporabnike in tako novi širokozaslonski ThinkPad T60 ponuja uporabniku več izbire in možnosti,” je dejal Sam Dusi, izvršni direktor marketinga pri poslovni enoti Lenovo Notebook. “Novi prenosnik daje poslovnim uporabnikom funkcije, ki jih potrebujejo kot npr. številne možnosti povezovanja ter močne grafične zmožnosti v tanki in lahki širokozaslonski obliki.”

15.4-palčni široki zaslona novega prenosnika ThinkPad T60 je nižji kot standardni, 15-palčni monitor, kar omogoča poslovnežem, ki veliko letijo boljše pogoje dela na letalu. Poleg tega, da se odlično prilega tesnim prostorom, pa 15.4-palčni široki zaslon WXGA omogoča prikaz 30 odstotkov več podatkov na zaslonu, kot njegova 14.1 in 15-palčna ThinkPad T60 XGA zaslona.

Večji zaslon omogoča tudi prikaz štirih dodatnih stolpcev preglednic ter izboljšuje opravljanje več nalog hkrati kot npr. brskanje po internetu, urejanje digitalnih fotografij in video predstavitev ter ogledovanje filmov v DVD formatu. Na opcijskem WSXGA+ zaslonu lahko poslovni uporabniki izbirajo med Intel integrirano ali ATI diskretno grafiko, kar je v veliko pomoč pri pripravi učinkovitih in živih multimedijskih predstavitev na računalniku ThinkPad.

Širokozaslonske prenosnike ThinkPad T60 poganjajo Intel Core 2 Duo procesorji. Nekateri so tudi pripravljeni na delovanje v operacijskem sistemu Microsoft Windows Vista in Vista Premium.

Zračni blazini podoben Active Protection System in tipkovnica, odporna na tekočine, sta del trpežnega sistema, ki ga premore ThinkPad T60. Na prenosniku so naložena tudi najnovejša Lenovo varnostna orodja kot npr. Embedded Security System in opcijski čitalec prstnih odtisov, ki še dodatno ščiti podatke pred neavtoriziranim dostopom.


Prijavi napako v članku