Tiskalniki in skenerji
01.03.2023 11:20

Deli z drugimi:

Share

Širokoformatni tisk novih dimenzij

Razvoj tehnologij, ki nam olajšajo vsakdanjik in dan za dnem prinašajo nove in izboljšane rešitve, je stalnica našega razvoja.
MIMAKI JV/CJV330-160 serija. Foto: MIMAKI
MIMAKI JV/CJV330-160 serija. Foto: MIMAKI

Napredku ene panoge sledi posledični razvoj na vseh področjih in ŠIROKOFORMATNI TISK tu ni nobena izjema. Podjetje MIMAKI, ki je bilo ustanovljeno leta 1975 na Japonskem, pokriva vrsto različnih panog: REKLAMNA INDUSTRIJA (solventni in UV LED tiskalniki, materiali v rolah, različne širine tiskalnikov), TEKSTILNA INDUSTRIJA (tiskalniki z barvami na vodni osnovi, tisk materialov v rolah), INDUSTRIJSKI TISKALNIKI (UV LED tehnologija, tiskanje materialov v ploščah, veliki in majhni LED UV tiskalniki). Raznorazne nalepke, polepljena vozila, izložbe prodajaln, obcestni plakati, najljubši vzorci oblačil, za oko privlačni motivi oblazinjenega pohištva in jasno berljivi napisi gospodinjskih aparatov so samo drobec produktov, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.

S proizvajalcem MIMAKI sodelujejo že od leta 1990

Ob poplavi proizvajalcev in širokem naboru strojne opreme je odločitev, katerega izbrati, zelo težavna. Tiskalnika in pripadajočih barvnih opcij, ki bi bile primerne za pokrivanje vseh potreb, enostavno ni. Vsaka panoga ima svoje zahteve in posebnosti, saj so standardi drugačni in med seboj niso kompatibilni. Nekdo, ki izdeluje reklamne napise, ima popolnoma drugačne kriterije od tistega, ki se ukvarja s potiskom tekstila ali tiska posamezne dele ohišij za raznorazne naprave. Ravno tako nam tiskalnik kateregakoli proizvajalca lahko proda vsakdo, vprašanja kdo in kako nam bo zagotovil servis in nadomestne dele, pa pridejo na površje šele ob prvih težavah. Tiskalnik je namreč visoko-kompleksen tehnološki stroj, ki zahteva redno čiščenje, vzdrževanje in občasno tudi kak strokoven poseg. Poleg naštetega sta seveda potrebna tudi znanje in uporabniška izkušnja, kako se posameznih izzivov lotiti, zato si tu napak vsekakor ni smotrno privoščiti.

V podjetju CDS s proizvajalcem MIMAKI sodelujejo že od leta 1990. Iz celotnega nabora širokoformatnih tiskalnikov bi izpostavili ta trenutek najbolj “vročo” strojno opremo:

  • MIMAKI JV/CJV330-160 serija: SOLVENTNI tiskalnik za medije v rolah in potrebe REKLAMNE INDUSTRIJE z ali brez rezalnika za obrez, še izboljšana pregovorna kakovost odtisa, še višja hitrost, večji izkoristek porabe barve z novimi tiskalnimi glavami in dodatne možnosti glede na želje uporabnika.
  • MIMAKI TS330-1600 serija: TEKSTILNI SUBLIMACIJSKI tiskalnik za medije v rolah, izreden živopisen barvni odtis, stabilno in zanesljivo delovanje, možna uporaba 10-kilogramskih barvnih pakiranj za izredno konkurenčno ceno potiska.
  • MIMAKI JFX600-2513 serija: INDUSTRIJSKI LED UV tiskalnik za medije v ploščah, ekstremno hiter izpis, operaterju prijazna uporaba, stabilno in zanesljivo delovanje, IoT integracija z robotsko tehnologijo.

Vsaka stranka ima svojo zgodbo in drugačne potrebe. Pristop podjetja CDS je individualen, strokoven in celosten. Skupaj z vami bodo izbrali najboljšo rešitev in tako vaši investiciji povečali dodano vrednost. Iz dežele vzhajajočega sonca direktno v vašo delavnico – s pomočjo domačega znanja. Vabijo vas tudi na obisk svoje stojnice na sejmu Print 21 PromoDays, ki bo potekal 20. in 21. aprila 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Vabljeni tudi v njihovo poslovalnico!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
širokoformatni tisk


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več