Paketi in akcije
30.03.2012 12:55
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil ponuja nahitrejše 3G omrežje v Sloveniji?

Si.mobil ponuja najhitrejše 3G omrežje
Si.mobil ponuja najhitrejše 3G omrežje

Si.mobil je lani z najobsežnejšo nadgradnjo omrežja v svoji zgodovini dosegel več kot 90-odstotno pokritost s širokopasovnim internetom, kar predstavlja največje 3G omrežje v Sloveniji. Uveljavljena berlinska družba za opravljanje meritev kakovosti omrežja NET CHECK pa je pokazala, da je Si.mobil omrežje tudi najhitrejše 3G omrežje v Sloveniji, kar pa je prav gotovo zelo dobrodošlo za vse lastnike tablic in pametnih telefonov, ki jih je tako po svetu kot v Sloveniji vedno več.

Da bi ugotovil, kako je pripravljen na vse večje potrebe uporabnikov po prenosu podatkov, se je Si.mobil odločil za preizkus slovenskih mobilnih omrežij. Omrežja je testirala ISO certificirana družba NET CHECK, ki zagotavlja objektivnost rezultatov za področje meritev kakovosti. Meritve so potekale v februarju na 2.000 kilometrih lokalnih, regionalnih cest in avtocest po Sloveniji ter na stacionarnih točkah.

Ključno merilo za izbor parametrov merjenja je bila njihova relevantnost za uporabnika, zato je ekipa iz podjetja NET CHECK merila hitrost prenosa datoteke (k uporabniku/od uporabnika), izkušnjo brskanja po internetu (hitrost in čas prenosa podatkov ter odpiranja spletnih strani), izkušnjo ogleda video vsebin na portalu YouTube, dostopnost širokopasovnega interneta in odzivnost omrežja (ping).

Rezultati so pokazali, da največje povprečne hitrosti prenosa podatkov k uporabniku in od uporabnika zagotavlja Si.mobil, da se spletne strani najhitreje naložijo v Si.mobilovem omrežju, da so najvišje povprečne hitrosti pri brskanju po spletu v Si.mobilovem omrežju ter da najboljšo odzivnost omrežja zagotavljata Si.mobil in Tušmobil.

Si.mobil je v lanskem letu opravil najobsežnejšo nadgradnjo omrežja in na trg investiral 20 miljonov evrov. Tako je v manj kot enem letu povečal pokritost prebivalstva s 3G omrežjem s 60 odstotkov na več kot 90 odstotkov.

»Z nadgradnjami bomo nadaljevali tudi v letu 2012,« poudarja Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila.


Prijavi napako v članku