Paketi in akcije
19.06.2010 10:44

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil nadgradil omrežje za širokopasovni mobilni dostop do interneta

Si.mobil je omrežje za širokopasovni mobilni dostop do interneta nadgradil s tehnologijama HSDPA 7,2 in HSUPA 2,0. Družba je hkrati povečala zmogljivosti omrežja in tako omogoča še boljšo izkušnjo s storitvami mobilnega interneta.
Najcenejši klici po 8 centov/min in klici za 0 EUR znotraj Si.mobilovega omrežja do konca leta za prvih 10.000 uporabnikov.
Najcenejši klici po 8 centov/min in klici za 0 EUR znotraj Si.mobilovega omrežja do konca leta za prvih 10.000 uporabnikov.

Si.mobil s tehnologijo HSDPA 7,2 v svojem omrežju odslej omogoča prenos podatkov v smeri k uporabniku (ang. download) s hitrostjo do 7,2 Mbit/s (doslej 3,6 Mbit/s). Dejansko pričakovane hitrosti zaradi zunanjih dejavnikov in stopnje nadgradnje omrežja znašajo od 2 Mbit/s do 5 Mbit/s. Tehnologija je na voljo 64 odstotkom prebivalstva v Sloveniji.

Tehnologija HSUPA 2,0 omogoča prenos podatkov v smeri od uporabnika (ang. upload) s hitrostjo do 2 Mbit/s (doslej 384 kbit/s). Dejansko pričakovane hitrosti zaradi zunanjih dejavnikov in stopnje nadgradnje omrežja znašajo od 0,8 Mbit/s do 1,5 Mbit/s. Tehnologija je trenutno na voljo 30 odstotkom prebivalstva v Sloveniji, do konca leta 2010 pa Si.mobil načrtuje širitev, s katero želi doseči 45 odstotkov prebivalstva v Sloveniji.

Z mobilno napravo (mobilnik, USB modem, netbook ipd.) je sedaj brskanje po spletu, ogled video vsebin, pošiljanje in sprejemanje e-pošte z veliki priponkami, nalaganje dokumentov, prenos aplikacij in glasbe ter datotek v skupno rabo veliko bolj učinkovito in hitrejše.

Širokopasovni dostop do interneta preko novih tehnologij je uporabnikom na voljo brez kakršnih koli dodatnih obveznosti ali plačil. Si.mobil vsem novim naročnikom paketov Mobilni internet Plus in Mobilni internet Pro omogoča 15-dnevni brezplačni preizkus storitev.


Prijavi napako v članku