Računalništvo, telefonija
01.02.2017 06:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Simobil bo kmalu postal A1 Slovenija!

Blagovna znamka Si.mobil bo naslednje leto izginila iz slovenskega trga.
Blagovna znamka Si.mobil bo naslednje leto izginila iz slovenskega trga.

Konec lanskega novembra smo poročali o tem, da se bodo morali uporabniki storitev mobilne telefonije posloviti od prepoznavne blagovne znamke Si.mobil v teku letošnjega leta. To je sedaj postalo tudi uradno, saj so člani vladnega odbora za gospodarstvo sprejeli sklep, s katerim je vlada družbi Simobil dovolila uporabo besede Slovenija v spremenjenem imenu družbe. To pomeni, da se bo družba Simobil v letošnjem letu lahko preimenovala v A1 Slovenija. Ta strateški korak predstavlja nov zagon nadaljnji rasti na slovenskem trgu tako na področju mobilnih in fiksnih storitev, kot tudi naprednih digitalnih rešitev.

Vlogo družbe Simobil za preimenovanje v A1 Slovenija so člani vladnega odbora za gospodarstvo presojali z vidika, ali družba opravlja pridobitno dejavnost, ki je za Republiko Slovenijo večjega pomena, kar pomeni, da družba uspešno posluje in deluje družbeno odgovorno. Glede na tržni delež, uspešnost poslovanja, število zaposlenih gre po oceni odbora pri Simobilu za pomembno družbo, kar pomeni, da družba lahko uporablja ime Slovenija v njenem imenu. S tem bo družba Simobil lahko uresničila vizijo, ki si jo je lani zastavila skupaj z matično družbo Telekom Austria, ki je sicer v lasti mehiškega telekomunikacijskega velikana America Movil, prisotna pa je na številnih trgih, poleg Avstrije še v Bolgariji, Belorusiji, na Hrvaškem, Sloveniji, Srbiji in Makedoniji.

Čeprav se bo družba Si.mobil letos preimenovala v A1 Slovenija, bo, vsaj po zagotovilih njenega vodstva, še vedno zavezana k ustvarjanju rešitev, ki bodo predstavljale odgovor na trenutne in nastajajoče težave uporabnikov. Usmerjena bo v zagotavljanje storitev, ki jim bodo omogočale kar se da dobro izkušnjo dela, zabave, ustvarjanja in deljenja na bolj povezan način. To pa po vsej verjetnosti pomeni, da bodo uporabniki z uvedbo blagovne znamke A1 Slovenija le pridobili in ničesar izgubili. A1 je namreč vodilno telekomunikacijsko podjetje na avstrijskem trgu in blagovna znamka, ki je sinonim za celovite komunikacijske rešitve. A1 je znan tudi kot odgovoren in zanesljiv ponudnik kakovostnih storitev in uporabniške izkušnje ter najzmogljivejše in napredne komunikacijske infrastrukture. Upajmo, da bo to tako tudi pri nas.


Prijavi napako v članku