Računalništvo, telefonija
15.12.2003 11:48

Deli z drugimi:

Share

Sile v boju proti ponarejanju izdelkov se združujejo

Canon Europe je skupaj z Evropsko unijo in organizacijo Anti-Counterfeiting Group (ACG) pričel izvajati kampanjo proti trgovanju na črnem trgu, obenem pa dvigovati zavedanje uporabnikov glede nevarnosti in resničnih stroškov nakupa ponarejenih izdelkov. Canon Europe želi prek večjega zavedanja kupcev ter v sodelovanju s carino in policijo prestreči več kot 20.000 ponarejenih fotoaparatov znamke Canon po vsej Evropi.

Trg ponarejenega blaga v Evropski uniji je v zadnjih petih letih doživel kar 900-odstotno rast količine izdelkov, vnesenih v EU. Hitri rasti količine ponarejenega blaga botrujejo predvsem izpopolnjene ponarejevalske tehnike, zaradi katerih so se spremenili tipi ponarejenega blaga. Tako sedaj med ponarejenim blagom poleg ponaredkov jeans oblačil, parfumov in zgoščenk najdemo tudi ponarejene farmacevtske izdelke, industrijske naprave ter izdelke uporabniške elektronike. Tarča ponarejevalcev je praktično vse, kar ima blagovno znamko.

Nedavna deklaracija glede piratstva in ponarejanja , ki jo je izdal Evropski parlament, je tudi pripomogla k izpostavitvi problema ponarejanja. Canon Europe je o teh izhodiščih spregovoril z namenom, da bi izpostavil tveganje pri nakupovanju ponarejenega blaga oziroma cenejših fotoaparatov, ki naj bi bili pristni Canonovi izdelki.


Je vaš Canon “pravi”?

Prijavi napako v članku