Strojna oprema
05.12.2006 06:53

Deli z drugimi:

Share

Siemensova razširitev napajalnega sistema v Katarju


Vrhunska tehnologija povezana visoko zmogljivo in estetsko elektrarno.

V okviru nadaljnje razširitve energetskega omrežja v Katarju, je podjetje Siemens Power Transmission and Distribution (PTD) prejelo naročilo v vrednosti prek 700 milijonov evrov od podjetja Qatar General Electricity & Water Corporation (Kahramaa). Naročilo vsebuje dobavo 25-ih razdelilnih transformatorskih postaj po sistemu “na ključ” z napetostnimi nivoji 220 kV, 132 kV in 66 kV, ter 11 kV, vključno s transformatorji, ter sistemi vodenja in zaščite. Poleg tega vključuje tudi razširitev 14 obstoječih razdelilnih transformatorskih postaj in prilagoditev dodatnih desetih postaj. Siemens bo dobavil GIS stikališča s 54-imi polji na napetostnem nivoju 220 kV in 200 polji na napetostnih nivojih 132 kV/66 kV iz proizvodnih tovarn v Berlinu in Grenoblu. Zaključek projekta je načrtovan za februar 2009.

“Za Siemens PTD to ni zgolj največje naročilo v zgodovini poslovne skupine, ampak predstavlja projekt velik izziv, v katerega bodo vključeni skoraj vsi naši produkti in sistemi. Hkrati je tudi izjemno zahteven v smislu projektnega vodenja, saj bodo morale biti številne transformatorske postaje zgrajene paralelno v zelo kratkem času”, je ob predstavitvi dejal Dr. Udo Niehage, predsednik podjetja Siemens Power Transmission and Distribution Group.

Siemens bo izpeljal naročilo v okviru projekta “Qatar Power Transmission System Expansion – Phase VII”, ki se trenutno izvaja v Katarju. Razdelilne transformatorske postaje bodo vgrajene v mestih Doha, Ras Laffan, Maesaeed in razširjene po vsej državi.

To ni prvo večje naročilo, ki ga je podjetje Siemens PTD prejelo od Katarja v sklopu ambicioznega državnega projekta razširitve energetskega sistema. Od novembra 2005 dalje je podjetje dobilo več naročil v skupni vrednosti okoli 600 milijonov evrov za dobavo transformatorskih razdelilnih postaj po sistemu “na ključ”.

V nekaj desetletjih se je Katar razvil v moderno državo z visokim življenjskim standardom, zaradi katerega posledično narašča povpraševanje po energiji. Polotok v spodnjem predelu Perzijskega zaliva je bogat z nafto in z zalogami naravnega plina, zato beleži država dvomestne stopnje rasti gospodarstva in nenehno vlaga v državno infrastrukturo.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

PRICEPILOT d.o.o.

Triglavska cesta 36, 4240 Radovljica, Tel: 031 312 038
Price Pilot je slovenska platforma za spletno naročanje v salonih, zdravstvenih ordinacijah, avtoservisnih delavnicah in pralnicah. Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,