Strojna oprema
28.11.2007 07:14
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Siemens najavil prihod novih naprav WiMAX

Podjetje Siemens Home and Office Communication Devices (SHC) je na konferenci WiMAX 2007 v Münchnu najavilo prihod novega obsežnega nabora naprav WiMAX, ki bo na začetku vključeval dva modema in dva prehoda. Vse naprave temeljijo na standardu IEEE 802.16-2005 in ustrezajo certifikatu Wave 2, vključno s tehnologijo MIMO (Multiple Input/Multiple Output) A in B ter z usmerjanjem signala.

Nova družina izdelkov Siemens WiMAX vključuje osnovni modem, modem VoIP in dva prehoda s številnimi funkcijami. Prehod Siemens Gigaset SX685 WiMAX je namenjen uporabnikom v manjših pisarnah in podjetjih oziroma zahtevnim zasebnim uporabnikom. Štiri ethernetna vrata omogočajo profesionalno povezljivost omrežja, prek gostitelja USB pa je nanj mogoče priključiti tudi tiskalnik ali zunanji disk. Funkcije za telefonsko centralo z do 6 internimi številkami podpirajo prikaz identitete klicatelja, preusmerjanje klicev in konferenčne klice. Na naprave je mogoče priključiti tako fiksne telefone kot telefone VoIP. Glavni izdelek v naboru, Siemens Gigaset SX686 WiMAX, poleg vseh naštetih funkcij podpira tudi povezavo WLAN, ki jo je mogoče vklopiti in izklopiti s preprostim pritiskom gumba.

Siemens Gigaset SX682 WiMAX je VoIP modem, namenjen zasebnim uporabnikom in uporabnikom v domačih pisarnah, ki želijo združiti širokopasovno povezavo in klice prek interneta z običajnimi analognimi telefoni. Modem Siemens Gigaset SE681 WiMAX je namenjen zasebnim uporabnikom, ki potrebujejo osnovni dostop do brezžične širokopasovne povezave. Prepustnost do 20 Mb/s, ki odlikuje vse naprave Gigaset WiMAX, uporabnikom prinaša vse prednosti hitre širokopasovne povezave.

Zaradi zagotavljanja optimalne zmogljivosti, prepustnosti in pokritosti vse Siemensove naprave WiMAX ustrezajo certifikatu Wave 2. Združujejo dve integrirani visokozmogljivi anteni, ki podpirata tehnologijo MIMO (matrici A in B), in prilagodljivo usmerjanje, s katerim je mogoče povečati moč signala med bazno postajo in napravami WiMAX. Naprave uporabljajo tudi kodiranje STC (Space-Time-Coding) in prostorsko multipleksiranje (Spatial Multiplexing), ki zagotavljata boljšo pokritost in učinkovito podvojitev prepustnosti podatkov. V zahtevnih okoljih je mogoče priključiti vse notranje naprave na zunanjo anteno, nameščeno na prostem. Siemensove antene za uporabo na prostem dosegajo moč do 18 dBi.

Oddaljeno upravljanje naprav je ključno za uspešno namestitev naprav WiMAX. Siemensov pristop omogoča ponudnikom storitev, da se izognejo dragim intervencijam na terenu in dolgotrajni tehnični podpori. Varna oddaljena nastavitev, preverjanje pristnosti, konfiguracija in upravljanje izdelkov Gigaset WiMAX zagotavljajo pozitivno uporabniško izkušnjo. Preizkušena zbirka Siemensove programske opreme za izdelke Gigaset ponuja nabor zmogljivih orodij za oddaljeno upravljanje naprav na podlagi protokola TR-069. Seveda vse naprave Siemens Gigaset WiMAX podpirajo tudi protokola TR-069 in OMA-DM, kot zahteva združenje WiMAX Forum.

“Širok nabor izdelkov WiMAX na podlagi standarda IEEE 802.16-2005 smo zasnovali za vse uporabniške segmente – od zasebnih do poslovnih uporabnikov in od osnovnega brezžičnega širokopasovnega dostopa do zahtevnih omrežij doma ali v manjših podjetjih. S tem smo zagotovili prilagodljivost in možnost izbire, ki ju kupci od nas pričakujejo. Poleg tega Siemensovi usmerjevalniki ter telefoni DECT in IP dopolnjujejo naprave WiMAX in omogočajo združene rešitve za domača omrežja,” je dejal dr. Marc Achhammer, višji podpredsednik in vodja področja WiMAX v podjetju Siemens Home and Office Communication Devices.

Razvoj in izdelava vseh naprav WiMAX poteka v Nemčiji ob upoštevanju najstrožjih kakovostnih in okoljskih standardov. Naprave podpirajo frekvenčna pasova od 2,3 do 2,7 in od 3,4 do 3,8 GHz, v prodaji pa bodo predvidoma v drugi polovici leta 2008.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več