Televizorji
14.04.2010 15:23
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sharp prihaja na trg s prvim 3D televizorjem z RGBY tehnologijo

Ste tudi vi privrženec tridimenzionalnih televizorjev?
Ste tudi vi privrženec tridimenzionalnih televizorjev?

Podjetje Sharp je javnost obvestilo, da bo ob koncu letošnjega leta na trg poslalo svoj tridimenzionalni televizor, ki bo namesto klasične RGB (red, green, blue) tehnologije prikaza slike uporabil novo RGBY (red, green, blue, yellow) tehnologijo. Če gre verjeti Sharpu, naj bi ob prihodu ta televizor po kakovosti slike prehitel vse konkurenčne produkte podjetij (LG, Samsung, Sony, Panasonic …), ki že oziroma še bodo ponudila televizorje z zmožnostjo prikaza tridimenzionalne slike.

Kot je v navadi pri tovrstnih televizorjih, bodo tudi pri Sharpovem potrebna posebna namenska očala. Sharp je sicer pred kratkim že predstavil tudi tak zaslon, pri kateremu za ogled niso potrebna očala, žal pa je namenjen le mobilnim napravam. Več o njem si lahko preberete v eni izmed naših prejšnjih novic.

Tridimenzionalni televizorji sicer postajajo želja vedno večjega kroga ljudi. Številni verjamejo, da bodo prvi pravi prodajni uspeh dosegli v letošnjem letu. V to verjamejo tudi pri podjetju Sharp, saj planirajo, da bodo takšni televizorji do marca 2011 predstavljali pet do deset odstotkov njihove celotne prodaje televizorjev. Ta delež naj bi se do istega obdobja leta 2012 povečal celo na 20 ali celo 30 odstotkov.

Vas zanima več iz te teme?
LCD televizorji LED televizorji

Prijavi napako v članku