Računalništvo, telefonija
05.02.2004 09:38
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Seminar o varnosti informacij v računalniških omrežjih

Prvi seminar na temo virusov in varovanja računalniških omrežij, v soorganizaciji podjetja Alterna Intertrade in ameriškega podjetja za omrežno varnost, Network Associates (NAI), je pokazal, da se s tovrstno problematiko sooča sleherno slovensko podjetje. Aktualne vsebine so pritegnile preko 150 udeležencev, pretežno vodij IT oddelkov večjih slovenskih podjetij.

Brez dvoma so virusi in ostala elektronska nadloga danes največje tveganje in največja grožnja pri poslovanju organizacij. Čez noč lahko ostanemo brez pomembnih podatkov, strežniki klonejo pod napadi in stranke ne morejo naročati. Zaupne informacije se znajdejo tam, kjer jih ne želimo. Danes je možnost, da bo neko podjetje utrpelo velike stroške zaradi elektronskih napadov veliko večja kot možnost, da bo oropano ali okradeno. Teme na seminarju so obravnavale pomen e-varnosti v poslovanju organizacij, aktivni zaščiti pred napadi in celoviti zaščiti računalniških omrežij. Poskušale so odgovoriti na vprašanja, kako vnaprej predvideti varnostno luknjo v omrežjih, kako se preventivno zaščititi še pred pojavom nevarnosti in kako učinkovito nadzorovati računalniška omrežja.

Network Associates je eno najbolj znanih podjetij s področja varnosti računalniških sistemov na svetu. Njihove varnostne rešitve se delijo v dve vsebinsko različni skupini: prva je namenjena sistemski zaščiti (McAfee System Protection Solutions) in ščiti vse nivoje delovanja računalnikov in strežnikov, medtem ko je druga namenjena omrežjem (McAfee Network Protection Solutions) in zagotavlja brezhibno delovanje mrež in zaščito pred napadi nanje.


Varnost naj bo na prvem mestu…

Prijavi napako v članku