Računalništvo, telefonija
28.09.2004 12:43
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sejem elektronike odpira svoja vrata

Sejem elektronike, ki se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani predstavil med 5. in 8. oktobrom, bo združil proizvajalce in trgovska podjetja s področja industrijske in uporabniške elektronike, vključno z mobilno in multimedijsko tehnologijo, predstavil bo novosti profesionalne elektronike, telekomunikacij, sestavnih delov in komponent, kontrolne in merilne elektronike, vire električne energije in najsodobnejšo pisarniško avtomatizacijo.

Sejem, ki že več kot pol stoletja predstavlja pomembnejši dogodek svoje panoge v prostoru jugovzhodne Evrope, se bo v sedanji obliki letos predstavil zadnjič. Naslednje leto bosta družba Ljubljanski sejem, d. d. in družba Infos, d. o. o. začeli uresničevati skupno vizijo, kar sta danes potrdili tudi s podpisom pisma o nameri.
Zametki prireditve, ki naj bi zaživela naslednje leto, se že kažejo na letošnjem sejmu – z uresničevanjem vsebinske prenove: po eni strani v dodanem segmentu zabavne elektronike, po drugi pa v simpoziju in konferenčnem delu. V naslednjih letih naj bi sejem kadre in znanje na področju elektronike, računalništva ter elektro in elektrokovinske industrije, ki je nekoč že bilo strnjeno na tem prostoru, ponovno integriral v povezave in jih povabil k sodelovanju. Letos smo pridobili veliko število strokovnjakov, uveljavljenih doma in v tujini, ki bodo s predavanji nastopili na simpoziju in predstavitvah v sklopu sejma.

Sejem bo odprt od 9.30 do 18. ure. Za ogled bo treba odšteti 900 SIT, mladina od 7. do 16. leta, dijaki, študentje in upokojenci bodo za vstopnico odšteli 700 SIT, skupinam najmanj desetih ljudi pa bodo vstopnice na voljo že po 400 SIT. Od 18. do 22. ure bo vstop v dvorano B/klet, kjer se bodo obiskovalci lahko preizkusili v atraktivno zasnovanih arenah na “Igrodromu PlayStation2”, brezplačen.


Prijavi napako v članku