Računalništvo, telefonija
18.03.2008 15:27
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sejem elektronike na GR


LED-i v vseh barvah.

Danes, 18. marca, je na GR ponovno zaživel Sejem elektronike (18.-20. 3. 2008). Na njem se predstavlja 115 podjetij, od tega 57 domačih in 58 tujih iz 12. držav, poleg evropskih so med njimi tudi razstavljavci iz ZDA in Kanade. Sejem je namenjen izdelkom in storitvam s širokega področja elektronike – od telekomunikacij, radiofuzije, mehatronike in robotike do multimedijske tehnologije, računalništva ter varnostnih in zaščitnih naprav ipd.

Sejem se lahko pohvali z bogato tradicijo, saj njegovi začetki segajo v leto 1954, ko je bila v Ljubljani organizirana prva mednarodna razstava radia in telekomunikacij. Tri leta kasneje so si Slovenci lahko na njej prvič pobliže ogledali barvno televizijo.

Organizatorji želijo še posebej opozoriti na predavanje prof. dr. Marka Mikuža z Instituta Jožef Štefan, Korak bliže Velikemu poku – veliki hadronski trkalnik v Cernu, nov mejnik v razumevanju narave (19. 3., 17.00 -18.00).

Drugi dan sejma, 19. marca, bodo na t. i. tehnološkem dnevu predstavili svoje strokovne prispevke vrhunski in mednarodno priznani strokovnjaki za napredne tehnologije in tehnologije, ki šele prihajajo. Poudarek bo na novih in naprednih materialih ter inteligentnih strukturah. Ker živimo v času hitrega razvoja tehnologij, še zlasti nanotehnologij, bodo pozornost namenili tudi varnosti na področju nanotehnologij. Tehnološki dan bo ob 11. uri skupaj s predstavniki gospodarstva odprl dr. Žiga Turk, minister za razvoj.


Terminatorjev prapraprapradedek 🙂

Sejem je odprt vsak dan od 9.30 do 18.00 ure. Obiskovalcem so na voljo brezplačni katalogi s seznamom in kratko predstavitvijo razstavljavcev ter obsejemskim programom. Vstop je prost.

Več o prireditvi pa lahko najdete na naslovu http://www.gr-sejem.si/index.php?menu_item=546.


Toshiba je na sejem pripeljala HD DVD predvajalnik, khm …

Prijavi napako v članku