Računalništvo, telefonija
10.06.2020 19:00

Deli z drugimi:

Share

Sedaj lahko prijatelju denar nakažete z uporabo slovenske rešitve Flik

Sedaj lahko prijatelju denar nakažete z uporabo slovenske rešitve Flik
Sedaj lahko prijatelju denar nakažete z uporabo slovenske rešitve Flik

V Sloveniji sta dve najbolj priljubljeni finančni aplikaciji še vedno N26 in Revolut. Njuna največja konkurenčna prednost je med drugim tudi hipno pošiljanje denarja med uporabniki. Zdaj imamo na voljo slovensko aplikacijo, ki se podobno kot N26 in Revolut požvižga na delovni čas bank. Govorimo o Fliku!

Marca letos smo najavili, da slovenske banke in hranilnice pripravljajo novo finančno rešitev Flik. Povedano po domače, šlo naj bi za nadgradnjo Monete, vendar je Flik še precej več.

Čisti računi v nekaj sekundah

Flik je sodoben način plačil in nakazil med uporabniki različnih bank v Sloveniji. Deluje tudi, ko je naša banka že zaprta. Za uporabo ga preprosto povežemo s svojim bančnim računom in denar nakažemo ali prejmemo tudi zunaj delovnega časa svoje banke. Za uporabo potrebujemo zgolj pametni telefon in prejemnikovo telefonsko številko ali e-naslov. Denar, ki nam ga bodo preko Flika nakazali drugi, bo na našem računu v nekaj sekundah.

Uporaba Flika je enostavna. S Flikom lahko denar nakažete kontaktom iz svojega imenika ali z vpisom e-naslova prejemnika. Da ustvarite svoj Flik račun, potrebujete le pametni telefon, svojo davčno številko in številko bančnega računa ali aktivacijsko kodo. Denar, ki ga boste nakazali ali prejeli preko Flika, bo na bančnem računu v le nekaj sekundah. Idealno za situacije, ko ne morete počakati do naslednjega dne. Nakazila preko mobilne banke so možna le med delovnim časom bank, Flik pa deluje vedno. Dan in noč, vse dni v letu.

Plačevanje s Flikom je enako varno kot plačevanje preko mobilne ali spletne banke, saj Flik izpolnjuje varnostne standarde Banke Slovenije in evropske direktive PSD2 EU. Za večjo varnost omejite najvišji znesek posameznega plačila (največ 15.000 €) ali si nakazila začasno onemogočite.

Na uradni spletni strani – www.flik.s – izberite svojo banko in preverite, kako lahko svoj bančni račun povežete s Flikom.

Kako se nakazila prek Flika razlikujejo od nakazil prek mobilne banke?

Ključna razlika med nakazili prek Flika in mobilne banke so takojšnja plačila med strankami različnih bank v Sloveniji. Plačila prek Flika so izvedena v nekaj sekundah, tudi izven delovnega časa vaše banke. V prihodnosti bo s Flikom mogoče plačevati tudi na prodajnih mestih. Ceno uporabe Flika in strošek nakazil prek Flika preverite pri svoji banki.


Prijavi napako v članku