Računalništvo, telefonija
08.05.2017 12:30

Deli z drugimi:

Share

Se želite znebiti bremena diplomske ali magistrske naloge?

Naj bo oblikovanje zaključne naloge v veselje!
Naj bo oblikovanje zaključne naloge v veselje!

Končali ste z vsemi predmeti na fakulteti in manjka vam samo še finale vseh finalov – diplomska oziroma magistrska naloga? Se je lotevate, a ne veste kje in kako bi sploh začeli?


Prvo in najbolj pomembno je, da izberete temo in mentorja ter nalogo prijavite. Nato pa na podlagi tega gradite nalogo in najlažje boste to storili z Microsoft programi. Programi, ki jih vsi poznamo in večina nas, tudi dnevno uporablja. A kako dobro jih res poznamo? Veste kako se naredi opomba, ki je še kako potrebna pri pisanju znanstvenih člankov? Ali pa mogoče kako lahko skupaj uporabite in povežete programe za spletno anketiranje in obdelavo podatkov, PowerPoint in Word? Za slednjega tudi vsi mislimo, da ga »obvladamo«, ampak je, resnici na ljubo, to pogosto pretirano. Poznamo ga že, če znamo pisati besedilo, osnovno oblikovanje bi tudi še znali, ostalo pa bi šlo pri večini verjetno že malo težje.

Za začetek, ko temo prijavljate, morate že imeti okvirno kazalo, izbor metode, literaturo in za to potrebujete znanje uporabe urejevalnika besedil. Urejevalniki besedil kot je npr. MS Office Word so enostavni in praktični programi, kjer boste zelo hitro lahko uredili svojo nalogo. Word vam bo omogočil hitro popravljanje in urejanje besedila, ustvarjanje in oblikovanje tabel in seznamov, številčenje strani, urejanje kazala, ustvarjanje obrazcev in uporabo opomb. Lahko pa se lotite tudi spletnega anketiranja in obdelave podatkov. Z aplikacijo boste potem lahko pridobljene podatke analizirali. A, ne ustrašite se prehitro. Enkrat, ko se tega naučite, znate in vam dobro koristi. Znali boste namreč svoje dobljene podatke interpretirati in ustrezno grafično prikazati.


Na koncu vsake naloge, ko vam jo referat na fakulteti odobri, vas večinoma čaka še zagovor. Tega lahko opravite z različnimi programi za inovativne predstavitve, eden izmed enostavnejših programov je prav zagotovo MS Office POWERPOINT ali spletni program za predstavitve Prezi. Z njegovo pomočjo lahko oblikujete svojo prezentacijo kot želite in jo naredite posebno, bolj interaktivno, svojo.


Vse to in še več se lahko v Simbioza Digitalni Akademiji naučite in osvojite e-znanje za celo življenje. Najbolj neprecenljivo pa bo, ko boste prejeli potrdilo o končanju študija in boste vedeli, da ste res vse naredili sami. Čudovit občutek je, ko veš, da lahko za svojim osvojenim in pridobljenim znanjem trdno stojiš. To je krasen in ponosen trenutek. Več o programu MISIJA: ZAKLJUČNA NALOGA si preberite TUKAJ. Srečno!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIMBIOZA GENESIS, so.p.
Za več informacij so vam na voljo pri SIMBIOZA GENESIS, so.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIMBIOZA GENESIS, so.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

i-Rose d.o.o.

Podšmihel 1e, 3270 Laško, Tel: 03 733 82 50
Svet informacijske tehnologije je okolje, kjer se neprestano razvijajo novi koncepti, ideje in rešitve. Podjetje i-Rose že vse od leta 1993 uspešno razvija in udejanja nove ideje ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35