Prenosni računalniki
12.05.2021 05:47

Deli z drugimi:

Share

Se nam obetajo tudi mavrični prenosni računalniki MacBook Air?

Mavrični prenosni računalniki Apple MacBook Air naj bi navduševali v vseh pogledih!
Mavrični prenosni računalniki Apple MacBook Air naj bi navduševali v vseh pogledih!

Na svetovnem spletu so se nedavno pojavile govorice o novih prenosnih računalnikih Apple MacBook Air, ki naj bi prinesli kar nekaj novosti za končne uporabnike. Novost bo dejansko premijska različica obstoječega modela, ki pa se s prihodom novega procesorja oblikovno ni spremenila. To se bo kmalu spremenilo. Novi prenosni računalniki MacBook Air bodo imeli namreč tanjše robove, modernejši dizajn in kar je najpomembneje, celo paleto novih barvnih kombinacij.

Nad dejstvom, da se barvni prenosni računalniki MacBook Air vračajo v modo, smo kar navdušeni. Zagotovo pa bomo še bolj navdušeni nad tem, da novi prenosniki ne bodo zgolj predstavljali le dizajnerskega napredka, temveč tudi tehnološkega. Novinci naj bi bili namreč precej bolj zmogljivi, kot prejšnja generacija prenosnikov MacBook Air. Poganjal jih bo namreč Applov procesor družine M1, ki bo v kombinaciji z optimizirano programsko opremo lahko ponudi resnično veliko.

Novi prenosni računalniki Apple MacBook Air naj bi na trg prispleli v drugi polovici letošnjega leta. Tu naj bi bili lahko na voljo celo v navezi z zasloni Mini-LED. Slednji bodo zagotovo razveselil predvsem zahtevnejše uporabnike. Prednost tovrstnih zaslonov pred klasičnimi je namreč večja osvetlitev in boljši prikaz slik. To bo tudi razlog, zakaj bo podjetje Apple novi zaslon vključilo v družino prenosnikov MacBook Air, ki je namenjena predvsem profesionalnim ustvarjalcem večpredstavnostnih vsebin in drugim naprednejšim uporabnikom.


Prijavi napako v članku