Računalništvo, telefonija
07.03.2020 07:29
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se nam obeta povsem novi MacBook Pro?

Novi Apple MacBook Pro naj bi bil opremljen z zaslonom mini-LED.
Novi Apple MacBook Pro naj bi bil opremljen z zaslonom mini-LED.

Na spletu so se pojavile govorice, da naj bi podjetje Apple kmalu ponudilo v prodajo še en povsem prenovljen prenosni računalnik MacBook Pro, ki bo primeren za zahtevnejše. Priljubljeni družini prenosnikov naj bi se namreč pridružil model, ki naj bi bil opremljen s 35,8-centimetrskim oziroma 14,1-palčnim zaslonom. Novi model naj bi iz trga izpodrinil 33,8-centimetrski oziroma 13,3-palčni model prenosnega računalnika MacBook Pro.

Novi član Applove družine prenosnih računalnikov MacBook Pro naj bi bil opremljen tudi s povsem novo matriko, ki naj bi prinesla boljši kontrast, širšo barvno paleto in izboljšan prikaz kakovosti slike. Tu seveda govorimo o tehnologiji mini-LED, ki med proizvajalci prenosnikov prihaja vse bolj v ospredje. Tovrstni zaslon se namreč baha s svetilnostjo 1.000 lumnov, z 240 zatemnjevalnimi mesti in odpornost proti tako imenovanemu vžigalnemu učinku, kar pomeni, da bomo lahko dlje časa prikazovali statične slike, kar bodo zagotovo znali ceniti mnogi uporabniki.

Novi prenosni računalnik Apple MacBook Pro s 14,1-palčnim zaslonom naj bi v primerjavi z zdajšnjim modelom prinesel še druge izboljšave. Med njimi bomo našli povsem novo tipkovnico in nekoliko zmogljivejšo strojno opremo. Novi prenosnik družine MacBook Pro naj bi podjetje Apple predstavilo proti koncu letošnjega leta.


Prijavi napako v članku