Računalništvo, telefonija
24.10.2016 14:32

Deli z drugimi:

Share

Se bodo nad filmsko piratstvo spravili tudi proizvajalci mrežne opreme?

Cisco bi se proti spletnemu filmskemu piratstvu boril kar z mrežno tehnologijo.
Cisco bi se proti spletnemu filmskemu piratstvu boril kar z mrežno tehnologijo.

Tokrat imamo zelo slabo novico za vse, ki občasno posegate po nelegalni videoposnetkih, ki se prenašajo preko spleta v obliki pretočnega videa. Podjetje Cisco System je napreč pripravilo namensko protipiratsko tehnologijo, ki je poznana pod imenom Streaming Piracy Prevention. Tu dejansko gre za tehnologijo, ki temelji na osnovi sistema za identifikacijo nelegalnih vsebin, ki se širijo preko zasebnih in javnih piratskih omrežji.

Ker tehnologija Streaming Piracy Prevention uporablja posebno tehnologijo forenzičnega vodnega tiska, ki preveri tako vir kot tudi licenco videoposnetka, je ta pri delovanju nadvse zanesljiva. Če pa ta zazna prenos nelegalnih video vsebin, pa poskrbi za samodejno blokiranje vira prenosa in to v realnem času. Novost bo seveda bolj kot za domače uporabnike primerna za podjetja in predvsem za ponudnike dostopa do svetovnega spleta, saj jim uporabniki zaradi nelegalnega pretočnega video ustvarijo ogromno spletnega prometa.

Cisco trenutno išče poslovne partnerje, ki mu bi pomagali spraviti novo protipiratsko tehnologijo v prakso. Če boste naslednjič gledali piratski videoposnetek preko spleta in boste kar na lepem »odrezani«, bo to morda zaradi nove protipiratske tehnologije Streaming Piracy Prevention podjetja Cisco.


Prijavi napako v članku