Življenjski slog
Poslovne rešitve
10.06.2023 08:00
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako se lahko za vedno znebite kapilarne vlage?

Kapilarna vlaga je težava, s katero se soočajo številne starejše stavbe, a tudi nekatere novejše konstrukcije, ki niso bile ustrezno hidroizolirane.

Kapilarna vlaga povzroča številne težave, kot so poškodbe konstrukcije, plesen, luščenje barve, slabo kakovost zraka in še več. Nekatere tradicionalne metode sanacije kapilarne vlage vključujejo precej obsežne gradbene posege, ki so lahko dragi in časovno potratni. Vendar pa obstajajo tudi alternativne rešitve, med katere sodi postopek elektroosmoze in inovativna rešitev ECOpulse slovenskega podjetja URSA d.o.o. iz Žalca.

Elektroosmoza – šerif, ki za vedno prežene kapilarno vlago

Elektroosmoza je naraven fizikalni proces, ki se uporablja za izsuševanje zidov. Princip delovanja temelji na dejstvu, da voda pod vplivom električnega polja spremeni svojo smer gibanja. Z vgradnjo posebnega sistema za elektro osmotsko izsuševanje je mogoče ustvariti električno polje, ki vodo »potisne« iz zidov nazaj v tla.

Ena največjih prednosti te metode je, da ne zahteva posegov v strukturo zgradbe. To pomeni, da je možno izvesti sanacijo brez večjih gradbenih del in s tem povezanih stroškov ter motenj v uporabi objekta. Poleg tega je postopek varen in okolju prijazen, saj ne uporablja nobenih kemičnih sredstev.

ECOpulse – sanacija vlage brez gradbenih posegov

Elektroosmoza je učinkovita metoda za obvladovanje kapilarne vlage v zidovju. Temelji na uporabi električnega polja, ki spreminja smer gibanja vode v kapilarah. Pri elektroosmozi se stena zidu naelektri pozitivno, kar povzroči premik vlage v kapilarah proti negativno polariziranim tlom.

Sistem ECOpulse izkorišča ta princip elektroosmoze in ustvarja električno polje, ki usmerja gibanje vlage iz zidov nazaj v tla. Ta proces preprečuje nadaljnje vzpenjanje vlage v zidovje in omogoča postopno sušenje zidov ter obnovitev njihove strukture.

Eden od ključnih elementov tega sistema je napredna regulacija, ki omogoča samodejno prilagajanje moči električnega polja glede na vlažnost zidov. S tem sistem zagotavlja najboljše rezultate izsuševanja z minimalno porabo energije. Poleg tega je sistem ECOpulse zasnovan s popolno avtonomnostjo in ne zahteva posebnega vzdrževanja po namestitvi.

Prednosti uporabe sistema ECOpulse

Uporaba sistema ECOpulse prinaša številne prednosti. Prva je njegova neinvazivnost, saj za namestitev in delovanje ne zahteva nobenih gradbenih posegov. To pomeni, da so stroški namestitve in uporabe sistema znatno nižji kot pri tradicionalnih metodah sanacije.

Druga pomembna prednost je visoka učinkovitost sistema. Po podatkih proizvajalca je možno z uporabo sistema ECOpulse zmanjšati vsebnost vlage v zidovih za več kot 95 %. To pomeni, da je zgradba po sanaciji suha, stabilna in pripravljena za nadaljnjo uporabo ali obnovo.

Tretja pomembna prednost je varen in okolju prijazen postopek. ECOpulse ne uporablja kemičnih sredstev in ne povzroča nobenih škodljivih vplivov na okolje. Poleg tega je sistem tih in ne povzroča nobenih motenj v uporabi objekta.

Spomeniško zaščiteni objekti, pri katerih je gradbeni poseg nemogoč oziroma nedovoljen, so še posebej primerni za reševanje težav s kapilarno vlago s sistemom ECOpulse.

Omogočite hiši, da ponovno zadiha s polnimi pljuči

Sanacija kapilarne vlage je pomembna za ohranjanje zdravja in dolgoživosti stavb. Tradicionalne metode, ki zahtevajo obsežne gradbene posege, so lahko drage in časovno potratne. Z uporabo procesa elektroosmoze in rešitve ECOpulse pa je mogoče to težavo rešiti na način, ki je učinkovit, varen in okolju prijazen ter hkrati ne zahteva večjih posegov v strukturo objekta.

Več o sistemu ECOpulse na spletni strani ecopulse.eu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kapilarna vlaga sanacija vlage ECOpulse


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več