Fotoaparati in kamere
10.04.2009 09:20
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsungov stilski žepni mojster

Za odlične fotografije skrbita še optični in digitalni stabilizator slike.
Za odlične fotografije skrbita še optični in digitalni stabilizator slike.

Samsung WB1000 v razred kompaktnih digitalnih fotoaparatov prinaša svež veter. Zmogljiva elektronika skrbi za zajem slik s tipala ločljivosti 12 milijonov točk in se odlično dopolnjuje s širokokotnimi (24 mm) lečami Schneider Kreuznach, ki nudijo do 5-kratno optično povečavo. Seznam tehnoloških inovacij je bogatejši tudi za možnost snemanja visokoločljivih video posnetkov (HD, 720p) in živobarven, jasen zaslon AMOLED s premerom 7,6 centimetra.

Zaslon AMOLED ima pred klasičnimi TFT-LCD zasloni številne prednosti. Poleg občutno nižje rabe energije se lahko pohvali z izjemnim kontrastnim razmerjem (10.000 : 1), ki omogoča bolj globoke barve, predvsem črno, hkrati pa je zaslon AMOLED precej bolje viden ob neposredni sončni svetlobi, ne glede na zorni kot gledanja (brez odstopanja barv).

Multimedijsko naravnani uporabniki bodo znali ceniti možnost zajema video posnetkov v HD-ločljivosti, Samsung WB1000 pa filmčke kodira s kodekom H.264, ki na pomnilniški kartici zasede 3- do 5-krat manj prostora kot zapis MJPEG in tako uporabniku omogoči daljše posnetke. Prek vmesnika HDMI (na voljo s posebnim podstavkom) je moč fotografije in video posnetke pregledovati tudi na sodobnih televizorjih ali predvajalnikih. Med zajemom videa deluje tudi optična povečava in tako uporabniku omogoča veliko kreativne svobode. Aparat po vzoru računalnikov premore tudi poseben “koš”, iz katerega je moč obnoviti po pomoti izbrisane posnetke.

Samsung WB1000 je opremljen tudi s tehnologijami za prepoznavanje obrazov, mežikanja in nasmehov, odpravo rdečih oči ter funkcijo lepotnih posnetkov. Kompaktnež z merami 97 x 62 x 22 mm bo v Sloveniji naprodaj maja.


Prijavi napako v članku