Računalništvo, telefonija
10.11.2017 14:00

Deli z drugimi:

Share

Samsung že aktivno dela na telefonu Galaxy S9!

Novi Galaxy S9 naj bi bil predstavljen najkasneje v februarju 2018.
Novi Galaxy S9 naj bi bil predstavljen najkasneje v februarju 2018.

Na svetovni splet so zašle informacije o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu Galaxy 9, na katerem naj bi inženirji podjetja Samsung delali že dalj časa. Če jim gre verjeti, bo novi Galaxy še vedno imel bralnik prstnih odtisov, le da bo ta še hitrejši in natančnejši v primerjavi z obstoječimi rešitvami. Poleg tega naj bi razpolagal tudi z naprednim bralnikom obrazov, le da bo šlo tudi za nekoliko izpopolnjeno različico, ki naj bi delovala tudi v oteženih svetlobnih pogojih, kot je na primer ponoči zgolj s svetlobo samega zaslona.

Podjetje Samsung naj bi se pri pripravi pametnega mobilnega telefona Galaxy S9 odreklo 3,5-milimetrskemu priključku za slušalke, saj vse več uporabnikov prisega na brezžične rešitve. Novost naj bi merila 144,1 x 68,1 x 8,0 milimetrov, za prikaz slik pa bo na voljo kakovostni zaslon s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo. Novi Sasmung Galaxy S9 naj bi za nameček razpolagal še z dvema fotoaparatoma ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in dvema spletnima kamerama ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk.

Kupcem bo seveda na voljo tudi model Plus. Ta bo opremljen z zaslonom s 15,7-centimetrsko (6,2-palčno) diagonalo, ohišje iz kombinacije stekla in kovine pa bo merilo 155,2 x 73,4 x 8,1 milimetrov. Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S9 naj bi bil za nameček kot prvi opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 845, ki bo nudil še večjo zmogljivost ob manjši porabi energije. Oba modela naj bi bila združljiva s standardom IP65 in IP68 kar pomeni, da bosta odporna tako proti vodi kot proti prahu. Količina sistemskega pomnilnika bo znašala štiri gigabajte, povezava 4G/LTE bo še hitrejša in zanesljivejša.

Pri tem velja še omeniti, da so v javnost pricurljale tudi informacije o pametnem mobilnem telefonu Galaxy Note 9, ki bo naprodaj takoj za modelom Galaxy S9. Ta naj bi bil opremljen s 16-centimetrskim (6,3-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti z razmerjem stranic 18,5:9. Novi Galaxy Note 9 naj bi imel še boljši fotoaparat kot Galaxy S9, imel pa bo tudi več pomnilnika in sicer šest gigabajtov.


Prijavi napako v članku