Telefoni
28.07.2016 20:16
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung zaradi dobre prodaje Galaxy S7 do rekordnega dobička

Android 6.0.1 Marshmallow prihaja na bogato paleto mobilnih naprav Samsung!
Android 6.0.1 Marshmallow prihaja na bogato paleto mobilnih naprav Samsung!

Po dveh letih strmega padanja tako dobičkov kot tudi prihodkov se je mobilna divizija podjetja Samsung končno uspela otresti finančne odvisnosti od ostalih področij poslovanja. Samsung je, na krilih dobre prodaje Galaxy S7 pametnih telefonov, objavil najboljše poslovne rezultate v zadnjih dveh letih. Podjetje je v drugem četrtletju letošnjega leta prodalo 80 milijonov pametnih telefonov, v primerjavi z istim obdobjem leta 2015 povečalo prihodke za 5 odstotkov ter dobiček za 18 odstotkov.

Pri Samsungu razloge za večjo dobičkonosnost vidijo pri boljši prodaji pametnih telefonov v premijskem razredu. Tako kot podjetje Apple, je tudi Samsung odvisen od dobre prodaje pametnih telefonov saj mobilna divizija podjetju prinaša polovico vseh ustvarjenih prihodkov. Veliko pa je tudi doprinesla posodobitev pametnih telefonov v srednjem in vstopnem razredu. Obeti za drugo polovico leta so prav tako dobri saj bo podjetje v avgustu predstavilo novo generacijo telefonov Note in s tem nov model za naslednjih šest do osem mesecev, ko bo na trgu predstavljen Galaxy S8.

Poleg mobilne divizije pa pri podjetju izstopa še eno pomembno poslovno področje, ki se nanaša na proizvodnjo AMOLED zaslonov. Samsung se je na trgu uspel pozicionirati kot zanesljiv in kakovosten proizvajalec zaslonov. Med kupce naj bi spadal zelo Apple.

Samsung tako po strmih padcih tako prihodkov kot tudi dobička kaže znake okrevanja. Slednje ni presenetljivo saj so šele leta 2014 na trgu uspelo ponuditi pametne telefone premijskega razreda, ki niso bili narejeni iz cenene plastike. V prihodnje so obeti poslovanja dobri a situacija vseeno ni povsem čista. Na platformi Android namreč hitro raste kitajski Huawei, ki drastično povečuje prodajo pametnih telefonov ter ponuja vse več modelov v premijskem razredu. Zato bo dvoboj med obema podjetjema še kako zanimivo opazovati.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku