Operacijski sistemi
10.09.2012 06:06
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Večtočkovna tehnologija Androida je zanič

Si Samsung z razkrivanjem slabosti Androida rešuje kožo?
Si Samsung z razkrivanjem slabosti Androida rešuje kožo?

Patentni dvoboj med podjetjema Samsung in Apple se je na kalifornijskem sodišču končal v prid slednjemu. Samsung je bil namreč zaradi neupravičene uporabe Applovih patentov kaznovan z globo v višini preračunanih 840 milijonov evrov. Da bi se računalniški gigant izognil prepovedi prodaje svojih izdelkov še na Nizozemskem, je javno izjavil, da je večtočkovna tehnologija Androida tako rekoč zanič.

Samsung je sodišču predložil dokaze, da njihovi pametni mobilni telefoni ne kršijo registriranih patentov podjetja iz Cupertina. Računalniški gigant je namreč prepričan, da večtočkovna tehnologija mobilnega operacijskega sistema Android še zdaleč ni tako dobra, kot je Applova. Gre za patentirano tehnologijo, ki uporabnikom onemogoča, da bi ponesreči sočasno pritisnili dva gumba. Čeprav so mobilniki iz obeh taborov opremljeni s tovrstno tehnologijo, operacijski sistem iOS to »aktivnost« izvede samodejno, konkurenčni Android pa naj tega ne bi bil zmožen.

Samsung je nizozemskim sodnikom še priznal, da je zaradi zapletenosti mobilnega operacijskega sistema Android programerjem zelo težko pripraviti rešitve, ki bi lahko nadvse učinkovito koristile večtočkovno tehnologijo. Računalniški gigant pričakuje, da mu bo nizozemsko sodišče prisluhnilo. V nasprotnem primeru bi lahko celotna Evropa ostala brez Samsungovih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Glavni distribucijski center računalniškega giganta se namreč nahaja prav v deželi tulipanov. To naj bil bil po oceni strokovnjakov tudi glavni razlog, zakaj je podjetje Samsung »pljuvalo« po mobilnem operacijskem sistemu, ki poganja vse njegove najboljše mobilnike in tablične računalnike.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku