Računalništvo, telefonija
07.03.2020 10:58
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung zadovoljen s prodajo zložljivega telefona Galaxy Z Flip

Povpraševanje po prepogljivem telefonu Samsung Galaxy Z Flip je boljše od vseh napovedi!
Povpraševanje po prepogljivem telefonu Samsung Galaxy Z Flip je boljše od vseh napovedi!

Pred kratkim je časopisna hiša Korea Herald poročala o tem, da naj bi bil prvi dan prodaje pametnih mobilnih telefonov Galaxy S20 precej slabši v primerjavi s predhodnikom, modelom Galaxy S10. Prodaja naj bi bila namreč skoraj za polovico nižja kot pri modelih Galaxy S10. Podjetju Samsung naj bi prvi dan uspelo prodati le slabih 80 tisoč pametnih mobilnih telefonov družine Galaxy S20, medtem ko je lani v prvem dnevu prodalo 140 tisoč pametnih mobilnih telefonov Galaxy S10 in 220 tisoč poslovnih telefonov Galaxy Note 10.

Povsem drugačna zgodba pa je s prepogljivim pametnim mobilnim telefonom Galaxy Z Flip, saj povpraševanje pa njem presega vse napovedi. Zaradi tega pri podjetju Samsung nameravajo celo povečati proizvodnjo, da bi zadovoljil trenutno povpraševanje po novosti. Zgolj v Južni Koreji naj bi trgovcem skupno uspelo prodati 100 tisoč prepogljivih pametnih telefonov Z Flip, prve pošiljke novosti po svetu pa naj bi presegle pol milijona enot.

Če se bo povpraševanje po prepogljivem pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy Z Flip povečevalo tudi v prihodnje, strokovnjaki napovedujejo, da bi lahko južnokorejskemu gigantu do konca leta uspelo prodati več kot dva milijona primerkov novosti. Nekateri poznavalci govorijo celo o petih milijonih prodanih naprav. Vse bo bolj kot ne odvisno od širjenja koronavirusa in od tega, ali bodo tovarne za proizvodnjo pametnih mobilnih telefonov delovale brez težav.


Prijavi napako v članku