Tablični računalniki
18.12.2012 06:51

Deli z drugimi:

Share

Samsung v napad z mobilnikom Ativ S in tablico Ativ Tab

Samsung je širom sveta ponudil v prodajo tako novi pametni mobilni telefon kot tablični računalnik, ki poganjajta najnovejši Microsoftov operacijski sistem Windows Phone 8. Pametni mobilni telefon Ativ S in tablični računalnik Ativ Tab sta že naprodaj na Otoku, kmalu pa bosta zašla še v preostale evropske države.
Mobilnik Samsung Ativ S in tablica tablica Ativ Tab bosta zagotovo šli v prodajo kot vroče žemljice!
Mobilnik Samsung Ativ S in tablica tablica Ativ Tab bosta zagotovo šli v prodajo kot vroče žemljice!

Dobra novica za vse, ki prisegate na mobilne naprave podjetja Samsung, saj je to širom sveta ponudilo v prodajo tako novi pametni mobilni telefon kot tablični računalnik, ki poganjajta najnovejši Microsoftov operacijski sistem Windows Phone 8. Pametni mobilni telefon Ativ S in tablični računalnik Ativ Tab sta že naprodaj na Otoku, kmalu pa bosta zašla še v preostale evropske države, med katerimi upajmo bo tudi Slovenija. Čeprav novi Samsungovi mobilni napravi nista ravno poceni, trgovci verjamejo, da bosta zaradi izjemni tehničnih lastnosti šli v prodajo kot vroče žemljice.

Samsung Ativ S je preračunanih 545 evrov vreden pametni mobilni telefon (http://goo.gl/qOj42), ki je opremljen s 4,8-palčnim (12,2-centimetrskim) zaslonom HD Super AMOLED in 2-jedrnim procesorjem frekvence 1,5 gigaherca. Novost ima za zajemanje fotografij in videoposnetkov na razpolago digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk in bliskavico LED, za spletne videokonference pa je na voljo kamera ločljivosti 1,9 milijona točk. Za shranjevanje podatkov pa je na voljo vgrajen pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov, razširljiv preko pomnilniških kartic microSD.

Tablični računalnik Ativ Tab vrednosti preračunanih 665 evrov (http://goo.gl/vNpQo) prav tako ni od muh, saj so ga inženirji podjetja Samsung opremili z 10,1-palčnim (25,6-centimetrskim) zaslonom ločljivost 1.368 X 768 slikovnih točk, 2-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon frekvence 1,5 gigaherca, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in brezstično tehnologijo NFC. Za shranjevanje podatkov je na razpolago 32 gigabajtov prostora, ki pa ni razširljiv preko pomnilniških kartic microSD. Tu velja omeniti še zmogljivo baterijo (8.200 mAh) ter digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk.

Video predstavitev pametnega mobilnega telefon Samsung Ativ je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/gVw5f, tabličnega računalnika Samsung Ativ Tab pa na povezavi http://goo.gl/v3cDl.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku