Računalništvo, telefonija
Monitorji
25.05.2023 16:30

Deli z drugimi:

Share

Samsung Smart monitor M80C na voljo za prednaročilo v Sloveniji

Samsung linija Smart monitorjev 2023 prinaša nadgradnje, ki povečujejo produktivnost in ustvarjajo bolj prilagojene izkušnje.

Podjetje Samsung Electronics je predstavilo novi Smart monitor M80C, ki je že na voljo za prednaročilo v Sloveniji. V obdobju prednaročila bo Smart monitor M80C na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 699,00 EUR z brezplačnimi brezžičnimi slušalkami Galaxy Buds2. Poleg tega je podjetje globalno predstavilo preostale Smart monitorje M7 in M5 (ime modelov: M70C in M50C), ki jih je mogoče popolnoma prilagoditi edinstvenemu stilu in potrebam uporabnikov, ne glede na to, ali gre za zabavo ali poslovne potrebe.

“Z novo linijo monitorjev,  še posebej z izboljšanim modelom M8, dvigujemo raven Smart monitorjev po vsem svetu,” je dejal Hoon Chung, izvršni podpredsednik za področje zaslonov pri podjetju Samsung Electronics.” Z enim samim monitorjem lahko uporabniki uživajo v najboljših lastnostih zabave in iger, produktivnosti, oblikovanja ter osebnega udobja in ugodja.”

Elegantni dizajn za vsak slog in prostor

Celotno linijo sestavljajo vsestranski monitorji, ki ustrezajo potrebam in slogu najrazličnejših uporabnikov. Smart monitorji M8, M7 in M5 so na voljo v sedmih različnih barvah in velikostih. Modela M8 in M7 sta na voljo v velikosti 80 centimetrov (32 palcev), model M5 pa v velikosti  80 in 67,5 centimetrov (32 in 27 palcev). Model M8 z ločljivostjo UHD in svetlostjo 400 nitov bo na voljo v topli beli barvi. Model M7 z ločljivostjo UHD in svetilnostjo 300 nitov bo na voljo v topli beli barvi, medtem ko bo model M5 z ločljivostjo Full HD na voljo v elegantni črni in beli barvi.

Modela M8 in M7 imata novo ikonično tanko zasnovo in sta izjemno ozka, saj na najtanjši točki monitorja merita zgolj 11,39 mm. Za boljši videz monitorja in prostora v katerem monitor stoji, je na hrbtni strani modelov M8 in M7 uporabljen organski, eleganten vzorec v obliki ribje kosti. Stojalo z nastavljivo višino in podporo za nagib pomaga uporabnikom monitorja M8 prilagoditi kot, hkrati pa ustvarja okolje brez nereda. Zaslon se lahko obrne tudi za 90 stopinj, da se zmanjša utrujenost pri pomikanju po dolgih datotekah.

Monitorji, ki na novo opredeljujejo pametno zabavo

Samsung Smart monitor M8 2023 je nadgrajen in izboljšan. Z ločljivostjo 4K, HDR 10+[1] in svetlostjo 400 nitov zagotavlja briljantno in živo sliko ter tako ponuja najboljšo pametno zabavo v monitorju. Uporabniki M8 lahko uživajo v enostavnem dostopu do Samsung Gaming Hub[2], platforme za pretakanje “vse v enem” in Smart Hub za storitve, kot so Prime Video, Netflix in YouTube. Tako M8 kot M7 podpirata tudi barvno pokritost do 99 % barvne palete sRGB, da vse vsebine zaživijo v sijajnih barvah za oblikovalce in ustvarjalce.

Nadgrajeni monitorji za največjo produktivnost

Linija 2023 je bila izboljšana, da delo na daljavo poteka nemoteno in gladko. Delovnem prostoru brez osebnega računalnika omogoči oddaljen dostop z brezžičnim povezovanjem in zrcaljenjem zaslonov. M8 ima magnetno in odstranljivo kamero, zato se lahko uporabniki brezžično povežejo brez dodatnega nakupa kamere. Njegova SlimFit kamera[3] podpira ločljivost FHD in funkcije videokonferenc. Uporabniki se lahko zdaj povežejo z aplikacijo Google Meet in drugimi aplikacijami, hkrati pa izkoristijo možnosti samodejnega kadriranja (Auto Framing)[4] za učinkovitejše sestanke. Poleg tega je bila nadgrajena funkcija Multi View, ki zdaj omogoča uporabo aplikacije Microsoft 365 in brskalnika v celozaslonskem načinu, kar zmanjšuje preklapljanje med aplikacijami[5].

Za izboljšanje uporabniškega vmesnika vseh Smart monitorjev 2023 so bile v številne aplikacije, vključno s SmartThings in Smart Hub, dodane funkcije za upravljanje z miško in tipkovnico. Uporabniki lahko zdaj ohranjajo popoln nadzor in hkrati raziskujejo priljubljene vsebine, ne da bi za to potrebovali daljinski upravljalnik.

Monitorji naslednje ravni z novimi prilagojenimi funkcijami

Z vgrajenim vozliščem IoT, ki podpira omrežja Zigbee in Thread[6], lahko uporabniki preprosto nadzorujejo vse svoje domače naprave IoT z enega samega monitorja. Modela M8 in M7 imata vgrajene glasovne pomočnike, vključno z Bixbyjem in Amazon Alexo[7], kar uporabnikom omogoča, da monitor upravljajo z glasom. Modela M8 in M7 z vgrajenim mikrofonom podpirata tudi oddaljeni glas, kar uporabnikom omogoča, da govorijo neposredno z monitorjem.

Nova funkcija Moje vsebine (My Contents), ki je zdaj na voljo pri vseh Smart monitorjih 2023, uporabnikom omogoča hiter dostop do koristnih informacij. Ko je monitor v stanju pripravljenosti in prek tehnologije Bluetooth Low Energy (BLE) zazna registriran Smart telefon, se zaslon samodejno vklopi in prikaže fotografije uporabnika, vreme in drugo. Ko pametni telefon ni več v dosegu, se monitor ponovno vključi v način pripravljenosti.

Smart monitor M80C v Sloveniji že na voljo za prednaročilo z darilom

Izjemni Smart monitor M80C iz nove linije monitorjev Samsung 2023 z velikostjo zaslona 80 centimetrov (32 palcev) v beli barvi je že na voljo za prednaročilo po priporočeni maloprodajni ceni 699,00 EUR. Ob prednaročilu kupci prejmejo brezplačno brezžične slušalke Galaxy Buds2. Akcija traja od 23. 05. do 06. 06. 2023. Več o akciji najdete na spletni strani Samsung.


[1] Modela M7 in M5 podpirata HDR10.

[2] Samsung Gaming Hub je na voljo v izbranih državah. V drugih evropskih državah je do iger v oblaku mogoče dostopati prek Samsung Smart Huba. Razpoložljivost storitev in vsebin se lahko razlikuje glede na regijo in partnerje.

[3] Kamera je vključena pri modelu M8. Za M7 in M5 je treba kamero kupiti posebej.

[4] Funkcije samodejnega kadriranja ne delujejo, ko so povezane z računalnikom in delujejo le pri uporabi vgrajene aplikacije.

[5] Celozaslonski Multi View je podprt pri M8 in M7.

[6] M7 in M5 zahtevata ključek za Zigbee

[7] Bixby podpira 9 jezikov: EN (US/GB/IN), KR, GE, FR, IT, ES, PT (BR). Amazon Alexa podpira 13 jezikov: (US/GB/IN/AU), DE, ES (ES/US/MX), FR (FR/CA), IT, PT (BR), HI.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung monitorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več