Računalništvo, telefonija
Pametne ure
10.07.2024 15:51
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung širi svoj portfelj nosljivih naprav za napredno izkušnjo spremljanja zdravja za vse uporabnike

Samsung Galaxy Watch7 in Galaxy Watch Ultra vsak dan omogočata nove, inteligentne izkušnje spremljanja zdravja in zagotavljata dodatne vpoglede v dobro počutje.
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Samsung Electronics je danes predstavil novi nosljivi napravi, Galaxy Watch7 in Galaxy Watch Ultra[1]. Z novimi pametnimi urami podjetje razširja razpoložljivost Galaxy AI[2] in zagotavlja popolno izkušnjo dobrega počutja[3] še večjemu številu zainteresiranih uporabnikov.

Novi člani družine nosljivih naprav so ključni za Samsung vizijo, v kateri Galaxy AI podpira izboljšanje digitalnega zdravja, zagotavlja personalizirane vpoglede in prilagojene zdravstvene izkušnje, za bolj celovito razumevanje uporabnikov s celostnim pristopom k vsakodnevnemu dobremu počutju.

Pridobivanje natančnih, podrobnih in naprednih informacij o osebnem zdravju je ključni dejavnik v tem procesu in Samsung senzorske inovacije na novih Galaxy Watch7 in Galaxy Watch Ultra pomagajo uresničiti to vizijo. Galaxy Watch7 izboljšuje vsakodnevno dobro počutje z visoko personaliziranimi vadbami in zmožnostmi inteligentnega ter preventivnega spremljanja zdravja. Po drugi strani pa je Galaxy Watch Ultra, najnovejši dodatek k liniji Galaxy Watch, Samsung najzmogljivejša pametna ura doslej, zasnovana za podporo uporabnikom pri doseganju izjemnih atletskih dosežkov.

»Novosti v našem portfelju nosljivih naprav združujejo najnovejše Samsung tehnologije in inovacije ter uporabnikom zagotavljajo podroben vpogled v zdravje in dobro počutje ter celo preprečevanje morebitnih obolenj,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja Mobile eXperience Business. pri Samsung Electronics. »Inteligenca, vpogledi in vodniki, ki jih ponujamo v Galaxy Watch7 in Galaxy Watch Ultra, bodo uporabnikom pomagali spremeniti podatke v uporabne vpoglede in uvedli povsem novo dobo razširjenih, inteligentnih zdravstvenih izkušenj.«

Galaxy Watch7 – poglobljeno razumevanje vsakodnevnega počutja

Galaxy Watch7[4] je zasnovana z namenom, da uporabniku pomaga pridobiti popolno razumevanje samega sebe. Naprava podpira uporabnike pri ustvarjanju bolj zdravih dni z več načini za podporo vsakdanjega zdravja. Omogoča podrobno sledenje več kot 100 vajam in ustvarjanje rutin s kombiniranjem različnih vaj z Workout Routine za doseganje svojih ciljev. S funkcijo Tekma (Race[5]) lahko uporabniki primerjajo trenutno in preteklo uspešnost vadbe v realnem času, kar jim pomaga spremljati napredek in ohranjati motivacijo. Poleg tega funkcija Telesna sestava (Body Composition)[6] ponuja podroben pregled telesne sestave in pripravljenosti, kar omogoča celovito razumevanje telesa.

Skupaj z novim naprednim algoritmom umetne inteligence za analizo spanja ponuja Galaxy Watch7 tudi De Novo[7]funkcijo spremljanja apneje v spanju, ki jo je odobrila ameriška FDA, in zagotavlja preprosto in proaktivno orodje za preverjanje morebitnih znakov te motnje. Uporabnikom omogoča tudi spremljanje njihovega utripa v realnem času, opozarja na nenormalno visoke ali nizke srčne utripe s funkcijo spremljanja srčnega utripa (Heart Rate monitoring)[8], in tudi prepozna neredne srčne ritme, ki lahko kažejo na atrijsko fibrilacijo (AFib), z IHRN (obvestilo o nepravilnem srčnem ritmu)[9]. Poleg tega naprava omogoča podrobnejši vpogled v zdravje srca, zahvaljujoč spremljanju elektrokardiograma (ECG)[10] in krvnega tlaka (BP)[11].

Zahvaljujoč inovativni strojni opremi ure Samsung Galaxy Watch7 so možne napredne, podrobne in osebne možnosti spremljanja zdravja. Izboljšan BioActive senzor ponuja izboljšano natančnost meritev[12], kar uporabnikom omogoča, da se s podrobnimi meritvami bolje razumejo. Prvič Galaxy Watch7 omogoča spremljanje končnih izdelkov napredne glikacije (AGEs) neposredno iz zapestja z indeksom AGEs[13]. Na AGEs močno vplivata prehrana in življenjski slog ter odražata celoten biološki proces staranja uporabnika in sta pokazatelj presnovnega zdravja.

Galaxy Watch7, ki jo poganja najzmogljivejši čip v družini Galaxy Watch, prvič uporablja procesor v 3-nanometrski tehnologiji, in ponuja brezhibno izkušnjo s trikrat hitrejšo centralno procesorsko enoto[14] in 30-odstotno izboljšano energetsko učinkovitostjo[15] aplikacijskega procesorja. Poleg tega je Galaxy Watch7 prva pametna ura Galaxy z dvofrekvenčnim sistemom GPS[16], ki omogoča natančnejše sledenje uporabnikove lokacije[17] tudi v strnjenih mestnih območjih.

Poleg značilne okrogle zasnove Galaxy Watch7 omogoča uporabnikom, da napravo prilagodijo svojemu osebnemu slogu, z novimi paščki[18], vključno s tistimi v rebrastem dizajnu z izrazitimi barvami šivov, kot tudi z različnimi številčnicami ure. Galaxy Watch7 prinaša intuitivno in brezhibno izkušnjo med povezanimi napravami Galaxy. Uporabniki lahko preprosto odgovorijo na sporočilo z uporabo pametnih predlaganih odgovorov[19], ki prilagodijo ton sporočila z analizo prejšnjih pogovorov z uporabo Galaxy AI. Poteze z dvojnim “ščipanjem”[20] olajšajo upravljanje Galaxy Watch in povezanega pametnega telefona, tudi ko imajo uporabniki polne roke dela.

Galaxy Watch7 bo na voljo v dveh velikostih, s premerom 40 in 44 milimetrov. Uporabniki bodo prejeli 40 mm različico v zeleni ali krem ​​barvi, medtem ko bo 44 mm različica na voljo v zeleni ali srebrni barvi.

Galaxy Watch Ultra – najboljša izbira za strastne dosežke

Nova pametna ura Galaxy Watch Ultra, najnovejši in najzmogljivejši dodatek k družini naprav Galaxy Watch, zasnovana na podlagi naprednih zmogljivosti spremljanja zdravja in zmogljive strojne opreme Galaxy Watch7, odpira izboljšano fitnes izkušnjo na novo raven športnih dosežkov. Naprava sledi dediščini okrogle zasnove Galaxy Watch, z novo obliko blazine, ki prispeva k robustnosti in vizualnemu vtisu naprave. Hkrati pa dinamični sistem gumbov in krona ure navdihujeta uporabnike, da so najboljša različica samega sebe, je bilo poudarjeno na predstavitvi.

Premium zmogljivostim sledi konstrukcija za izjemno vzdržljivost in zasnovana za uporabnike, ki premikajo svoje meje, z ohišjem iz titana 4. stopnje trdote[21] in odpornostjo na vodo 10 ATM[22]. Omeniti je treba tudi, da Galaxy Watch Ultra deluje na širšem razponu nadmorske višine, od 500 metrov pod morsko gladino do 9.000 metrov nadmorske višine, za spremljanje naprednih športnih izkušenj, kot je plavanje v oceanu ali kolesarjenje v ekstremnih okoljih[23].

Naprava lahko spremlja dejavnosti na več ravneh, kot je triatlon, kjer spremlja plavanje, kolesarjenje in tek, s pomočjo nove merilne ploščice za več športov. Poleg tega nova funkcija FTP – Function Threshold Power za kolesarjenje natančno izmeri najvišjo moč kolesarjenja v samo štirih minutah z uporabo meritev FTP, ki jih poganja umetna inteligenca, kar navdušenim kolesarjem omogoča, da odkrijejo svoj edinstveni potencial. Galaxy Watch Ultra ponuja tudi napredno personalizirano območje srčnega utripa[24], tako da si bo vsak uporabnik lahko prilagodil intenzivnost vadbe, glede na lastne fizične zmožnosti.

Novost je tudi hitri gumb (Quick Button), s katerim je mogoče takoj začeti in nadzorovati vaje ter preslikati druge funkcije, ki ustrezajo trenutnim potrebam. Poleg tega je možno aktivirati sireno za nujne primere[25]. Po vadbi naprava na prvi pogled prikaže statistiko z namenskimi številčnicami za Galaxy Watch Ultra, ki lahko samodejno preklopi v nočni način[26] za najboljšo berljivost v temi. Poleg tega Galaxy Watch z največjo svetlostjo 3000 nitov zagotavlja berljivost tudi na neposredni sončni svetlobi. Brezskrbnost dolgotrajnih dogodivščin zagotavlja Galaxy Watch z najdaljšo avtonomijo baterije v družini Galaxy Watch, ki ponuja do 100 ur v načinu varčevanja z energijo[27] ali 48 ur v načinu varčevanja z energijo med vadbo[28].

Galaxy Watch Ultra[29] je na voljo izključno v velikosti s premerom 47 mm, uporabniki pa bodo lahko izbirali med titansko sivo, titansko belo ali titansko srebrno barvo.

Galaxy Watch7 in Galaxy Watch Ultra sta prvi pametni uri Android, ki ju poganja operacijski sistem Wear OS 5, najzmogljivejša različica Wear OS doslej. Novi operacijski sistem ponuja napredno zmogljivost in energijsko učinkovitost ter zagotavlja, da lahko uporabniki uživajo v brezhibni in tekoči interakciji ter dlje časa uporabljajo svojo Galaxy Watch. Poleg tega lahko kar najbolje izkoristijo svojo nosljivo izkušnjo z dostopom do številnih priljubljenih aplikacij neposredno iz svojega zapestja, vključno s storitvami Galaxy, Googlovimi aplikacijami in njihovimi priljubljenimi aplikacijami tretjih oseb.

Razpoložljivost[30] 

Galaxy Watch7 in Galaxy Watch Ultra sta na voljo za prednaročilo v Sloveniji od 10. julija, v maloprodaji pa bosta na voljo od 24. julija. Galaxy Watch7 v 40-milimetrski različici bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 319 oziroma 369 EUR za Bluetooth oziroma LTE konfiguracijo, v 44-milimetrski različici pa od 349 oziroma 399 EUR, v Bluetooth oziroma LTE različici. Galaxy Watch Ultra je na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 699 EUR, izključno v LTE različici.[31]


[1] Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg, model in združljivost s pametnim telefonom. Vse funkcionalnosti, lastnosti, specifikacije in druge informacije o izdelku, navedene v tem dokumentu, vključno, vendar ne omejeno na, prednosti, oblikovanje, cene, sestavne dele, zmogljivost, razpoložljivost in zmogljivosti izdelka, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

[2] Samsung ne daje nobenih obljub, zagotovil ali jamstev glede točnosti, popolnosti ali zanesljivosti rezultatov, ki jih zagotavljajo funkcije umetne inteligence. Za uporabo nekaterih funkcij Samsung AI je morda potrebna prijava v Samsung račun. Storitve Galaxy AI so lahko omejene za mladoletnike v določenih regijah z omejitvami glede uporabe umetne inteligence. Funkcije Galaxy AI bodo na podprtih napravah Samsung Galaxy brezplačno na voljo do konca leta 2025. Za funkcije umetne inteligence, ki jih zagotavljajo tretje osebe, lahko veljajo različni pogoji.

[3] Namenjeno izključno za splošno dobro počutje in fitnes. Ni namenjeno za uporabo pri odkrivanju, diagnosticiranju, zdravljenju, spremljanju ali obvladovanju kakršnegakoli zdravstvenega stanja ali bolezni. Vsak zdravstveni podatek, dostopen prek naprave in/ali aplikacije, se ne sme obravnavati kot zdravniški nasvet. Uporabniki naj poiščejo zdravniški nasvet pri zdravniku. Določene funkcije se lahko razlikujejo glede na trg, operaterja ali združljivo napravo.

[4] Združljivi pametni telefoni in razpoložljive funkcije se lahko razlikujejo glede na državo ali regijo, operaterja ali napravo.

[5] Funkcija Tekma (Race) je na voljo samo za tek na prostem in kolesarjenje na prostem. Za primerjalne meritve je treba teči po isti poti, kot je vnaprej ustvarjena pot. Uporabniki lahko primerjajo tako, da izberejo enega od zapisov iz prejšnjega časovnega obdobja do 14 dni. Primerjava zapisov preko funkcije Tekma je na voljo le, če začnete na isti lokaciji, kot je začetna točka prejšnjega zapisa. Zapis se samodejno pretvori v način teka, če od prejšnje poti odstopa za več kot 10 %.

[6] Funkcija Telesna sestava (Body Composition) je podprta samo v seriji Samsung Galaxy Watch4 in pozneje izdanih modelih Galaxy Watch. Funkcije Body Composition ne smete uporabljati, če imate vgrajen srčni spodbujevalnik ali druge vgrajene medicinske pripomočke ali če ste noseči. Vse informacije, povezane z zdravjem, do katerih dostopate prek naprave in aplikacije, se ne smejo obravnavati kot zdravniški nasveti. Rezultati meritev morda ne bodo natančni, če ste mlajši od 20 let. Meritve so namenjene le vaši osebni uporabi. Za nasvet se posvetujte z zdravnikom.

[7] Funkcija spalne apneje je trenutno na voljo le v izbranih državah. Funkcija spalne apneje zahteva vsaj 2 dni podatkov o spanju v obdobju 10 dni (ni nujno, da sta dva dneva zaporedna, vendar morata biti zabeležena v teh 10 dneh). Funkcija ni namenjena za uporabo pri odkrivanju, diagnosticiranju ali zdravljenju zdravstvenih težav. Rezultati funkcije spalne apneje so namenjeni samo za osebno uporabo. Za nasvet se posvetujte z zdravnikom.

[8] Funkcije za spremljanje srčnega utripa so namenjene le za splošne namene dobrega počutja in telesne pripravljenosti. Niso namenjene za uporabo pri odkrivanju, diagnosticiranju, zdravljenju, spremljanju ali upravljanju zdravstvenih stanj ali bolezni. Vse informacije, povezane z zdravjem, do katerih dostopate prek naprave in aplikacije, se ne smejo obravnavati kot zdravniški nasveti. Uporabniki morajo vse zdravstvene nasvete poiskati pri zdravniku.

[9] Funkcija IHRN je na voljo le na izbranih trgih. Njen namen ni zagotoviti obvestila ob vsaki epizodi nerednega ritma, ki kaže na AFib, in odsotnost obvestila ne pomeni, da ni prisoten noben bolezenski proces. Ni namenjena uporabnikom z drugimi znanimi aritmijami.

[10] Funkcija EKG je na voljo le na izbranih trgih. Ni namenjena nadomeščanju tradicionalnih metod diagnosticiranja ali zdravljenja. Funkcija ni namenjena uporabnikom z znanimi aritmijami, razen AFib. Uporabniki ne smejo razlagati ali klinično ukrepati na podlagi izhodnih podatkov naprave brez posvetovanja z usposobljenim zdravstvenim delavcem.

[11] Funkcija krvnega tlaka je na voljo le na izbranih trgih. Da bi zagotovili natančnost, morajo uporabniki napravo vsake štiri tedne umeriti s tradicionalno manšeto za merjenje krvnega tlaka. Funkcija krvnega tlaka ne more diagnosticirati hipertenzije, drugih bolezni ali preveriti znakov srčnega napada. Ni namenjena nadomeščanju tradicionalnih metod diagnosticiranja ali zdravljenja pri usposobljenem zdravstvenem delavcu.

[12] V primerjavi s prejšnjimi Galaxy Watch serijami.

[13] Spremljanje indeksa AGEs je na voljo samo v urah Galaxy Watch7 in Galaxy Watch Ultra. Ura Galaxy Watch uporablja svetlobne senzorje, ki delujejo v okviru omejitev, določenih z varnostnimi predpisi. Vendar pa lahko pri ljudeh s svetlobno občutljivo kožo pride do neželenih reakcij na svetlobo, na primer do spremembe barve kože ali izpuščaja. Če imate simptome preobčutljivosti na svetlobo, te funkcije ne uporabljajte. Spremljanje indeksa AGEs je namenjeno le za spremljanje telesne pripravljenosti in dobrega počutja, ne pa za diagnosticiranje in zdravljenje zdravstvenih težav. Če ste zaskrbljeni glede svojega zdravja, se za nasvet obrnite na zdravnika.

[14] V primerjavi s prejšnjim procesorjem.

[15] V primerjavi s prejšnjim procesorjem.

[16] Natančnost GPS se lahko razlikuje glede na omrežno okolje in druge dejavnike. Funkcija GPS zahteva internetno povezavo. Lahko se uporablja na modelih LTE brez seznanjenega pametnega telefona. Modeli brez LTE zahtevajo povezavo Bluetooth s seznanjenim pametnim telefonom.

[17] V primerjavi s prejšnjimi Galaxy Watch serijami.

[18] Dodatni paščki za uro so naprodaj ločeno. Razpoložljivost paščkov za uro se lahko razlikuje glede na trg ali operaterja.

[19] Predlagani odgovori so na voljo samo v uri Galaxy Watch z uporabniškim vmesnikom One UI 6 Watch ali novejšim. Ura zahteva nameščeno najnovejšo različico operacijskega sistema Wear OS in mora biti seznanjena s pametnim telefonom Samsung Galaxy, izdanim po seriji Galaxy S24, na katerem je nameščen uporabniški vmesnik One UI 6.1.1 ali novejši, od julija 2024. Razpoložljivost storitve se lahko razlikuje glede na jezik in aplikacijo. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.

[20] Funkcije poteze z dvojnim “ščipanjem” so privzeto izklopljene. Če želite uporabljati funkcijo, jo morate omogočiti v uri Galaxy Watch ali aplikaciji Samsung Galaxy Wearable. Ura Galaxy Watch mora biti seznanjena s pametnim telefonom Samsung Galaxy, v katerem je nameščen uporabniški vmesnik One UI 6.1.1 ali novejši.

[21] Titan 4. stopnje je delno uporabljen na sprednjem in zadnjem delu kovinskega okvirja, razen na zaslonu in fizičnih gumbih. Preostali deli okvirja so mešanica plastike in titana razreda 2.

[22] Galaxy Watch Ultra je v skladu s standardom ISO22810 odporna na vodo 10 minut v vodi z globino 100 metrov. Preizkus je bil opravljen v 5 % slani vodi in vodi s 4 ppm klora.

[23] Ura Galaxy Watch Ultra je med nošenjem na zapestju odporna na temperature od -20° C do 55° C, kar je razvidno iz rezultatov internih laboratorijskih testov, ki jih je opravil Samsung. Dejanska zmogljivost se lahko razlikuje glede na okolje, v katerem se uporablja. Pri zelo visokih ali nizkih temperaturah je lahko polnjenje blokirano, nekatere funkcije se lahko samodejno prekinejo ali niso na voljo ali pa se ura zaradi varnosti samodejno izklopi. Poleg tega lahko pri nizkih temperaturah negativno vpliva na zmogljivost baterije.

[24] Prilagajanje območja srčnega utripa je omogočeno, ko izberete dejavnost teka na prostem. Teči je treba dosledno več kot 10 minut s hitrostjo 4 km/h ali več.

[25] Sirena za izredne razmere oddaja zvok do 86 decibelov in jo je mogoče slišati do največ 180 metrov daleč. Glasnost in doseg zvoka se lahko razlikujeta glede na okolje. Trajanje aktiviranja sirene se lahko razlikuje glede na življenjsko dobo baterije.

[26] Nočni način je na voljo le na nekaterih številčnicah.

[27] V varčnem načinu so nekatere funkcije, kot so povezava Wi-Fi, gesta za zbujanje in druge, morda nedostopne. Prav tako lahko pride do omejitev hitrosti procesorja, omrežja v ozadju in lokacije.

[28] V načinu varčevanja z energijo so lahko nekatere funkcije, kot so povezava z omrežjem/Bluetooth, nadzor interneta stvari in druge, nedostopne. Na voljo samo v napravi Galaxy Watch Ultra.

[29] Na voljo samo v modelu LTE.

[30] Razpoložljivost barv in velikosti se lahko razlikuje glede na trg ali regijo.

[31] Samsung Electronics Austria GmbH ne nadzoruje in ne vpliva na maloprodajne cene svojih partnerjev. Samsungovi partnerji samostojno določajo svoje maloprodajne cene.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več