Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
18.01.2022 15:11

Deli z drugimi:

Share

CES 2022: Samsung QLED in Lifestyle televizorji osvojili certifikate za udobje oči, varnost in barvno natančnost

Televizorji Lifestyle prejeli potrdilo UL »brez bleščanja« in VDE certifikat za »udobje oči«. Modeli QLED pa so bili imenovani kot prvi zasloni s certifikatom Pantone na svetu.

Podjetje Samsung je objavilo, da so njihove televizorje QLED in Lifestyle 2022 priznali svetovni inštituti in jim podelili certifikate za udobje oči ter barvno tehnologijo. Ta novica je prišla po tem, ko je podjetje na CES 2022 predstavilo svoje najnovejše televizorje QLED in Lifestyle.

Lifestyle televizorji so prejeli certifikat za udobje oči Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) v Nemčiji, enega največjih tehnično-znanstvenih združenj v Evropi z več kot 36.000 člani. Certifikat velja za modele Samsung TV Lifestyle 2022, vključno z The Frame, The Serif in The Sero. Zasloni se ocenjujejo po različnih kategorijah, ki vključujejo varnost, zaščito oči, stopnjo utripanja zaslona, enakomernost in barvno reprodukcijo.

Številni certifikati za Lifestyle 2022

Novi Lifestyle televizorji so bili ocenjeni glede varnosti pred emisijami modre svetlobe in stopnjami zaviranja melatonina na podlagi metode razvrščanja svetlobne nevarnosti, ki jo je določila mednarodna elektrotehnična komisija (IEC). Samsung televizorji Lifestyle 2022 izpolnjujejo standarde IEC za utripanje zaslona, ​​kar lahko pri gledalcih povzroči utrujenost oči ali glavobol. Priznanje so dobili tudi za odličnost glede ravni resničnega barvnega prikaza in enotnosti kakovosti slike, saj oba elementa prispevata k ravni udobja oči med gledanjem televizije.

Samsung televizorje Lifestyle 2022 je vodilno neodvisno podjetje za varnostne znanosti Underwriters Laboratories (UL) potrdilo tudi kot zaslone »brez bleščanja«. Preverjanje UL potrjuje z oceno izdelkov glede na standard testiranja poenotenega bleščanja (UGR), ki ga je določila mednarodna komisija za razsvetljavo (CIE). Novi modeli televizorjev Lifestyle uporabljajo nov mat zaslon z lastnostmi proti bleščanju, proti odsevu in proti prstnim odtisom in tako zagotovijo optimalno svetlost in najboljšo kakovost slike brez bleščanja.

Te ocene bleščanja so bile izračunane na podlagi rezultatov testov gledanja televizije pri 300 luksih, kar je enako močno osvetljenemu delovnemu območju, in pri 70 luksih, kar je običajna vrednost za slabo osvetljeno delovno območje.

Samsung-QLED-Lifestyle-televizorji-udobje-zaščita-za-oči-barvna-natančnost

QLED zasloni prejeli certifikat Pantone

Poleg tega so vsi novi modeli QLED Samsung iz leta 2022 kot prvi na svetu prejeli certifikat »Pantone Validated« s strani Pantone, svetovno znane blagovne znamke v svetovni barvni industriji in ustvarjalca sistema za barvno ujemanje Pantone (PMS).

Priznanje s strani Pantone so prejeli vsi od 20 na novo izdanih modelov – 15 QLED televizorjev v 4K in 8K ter pet monitorjev. Linija televizorjev QLED 2022 je bila prepoznana po natančnem izražanju  barv Pantone 2030 in na novo dodanih 110 odtenkov.

»Ker televizorji postajajo središče zabave v domu, se povečuje povpraševanje po zaslonih z najvišjo kakovostjo slike, ki zmanjšuje obremenitev oči,« je dejal Seokwoo Yong, izvršni podpredsednik in vodja skupine za raziskave in razvoj, vizualni zaslon pri Samsung Electronics. »To priznanje vodilnih svetovnih inštitutov potrjuje našo tehnologijo, ki zagotavlja najboljše slike v svojem razredu skupaj z najbolj udobno izkušnjo gledanja«, še dodaja Yong.

Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

Biro oprema Žolnir d.o.o.

Kovinarska ulica 10, 3000 Celje, Tel: 03 491 94 00
Ali lahko vaša pisarna funkcionira brez pisarniške opreme? Ste se kdaj vprašali, katere so glavne prednosti sodobne pisarniške opreme na vašem delovnem mestu? Vse odgovore ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več