Računalništvo, telefonija
15.04.2022 09:35
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung prejel 71 nagrad iF Design Awards 2022

Družba Samsung Electronics je na prestižnem nemškem mednarodnem oblikovalskem tekmovanju International Forum (iF) Design Award 2022 skupno prejela 71 nagrad, od tega tri zlate.
Zlato nagrado je Samung med drugim prejel za mobilni telefon Galaxy Z Flip3 5G.
Zlato nagrado je Samung med drugim prejel za mobilni telefon Galaxy Z Flip3 5G.

Samsung Electronics je prejel zlato nagrado za prenosni projektor Freestyle, mobilni telefon Galaxy Z Flip3 5G in brezžični sesalnik Bespoke Slim. Letos je Samsung prejel največ nagrad med 11.000 prijavljenimi izdelki iz 57 držav.

Nagrada iF Design Award, ki se je pričela podeljevati leta 1953 kot Die Gute Industrieform e.V., med drugim izvaja celovite ocene razlikovanja in vpliva v skupno devetih kategorijah; izdelek, embalaža, komunikacija, profesionalni koncept, notranja arhitektura, arhitektura, oblikovanje storitev, uporabniška izkušnja (UX) in uporabniški vmesnik (UI).

»Pomembno je, da oblikovanje povezuje spreminjajoče se vrednote z inovativnimi tehnologijami. Zavezani smo, da bomo ponudili smiselno izkušnjo, ki izpolnjuje različne zahteve strank in hkrati izboljšuje kakovost našega življenja,« je dejal Jinsoo Kim, izvršni podpredsednik Centra za korporativno oblikovanje v družbi Samsung Electronics.

Trije izdelki, nagrajeni z zlato nagrado, so bili prepoznani, zaradi izkušnje prilagojene različnim življenjskim slogom.

Freestyle je prenosni zaslon, ki lahko po diagonali prikazuje kar 254 cm., odvisno od okolja, v katerem se uporablja. Lahko je na steni, stropu ali tleh, saj se obrača za 180 stopinj.

Zaradi svoje lahke in majhne zasnove je Freestyle prenosen. Uporabnik ga namreč lahko drži v eni roki. Zlahka se ga uporablja tako v zaprtih prostorih kot na prostem, na primer v kampih. Odvisno od življenjskega sloga vsakega posameznika se lahko uporablja tudi kot zvočnik Bluetooth ali kot ambientalna svetilka, ki sveti v različnih barvah.

Galaxy Z Flip3 je bil nagrajen zaradi svoje ikonične in kompaktne zasnove, ki je opremljena z vrhunskimi funkcijami in ekskluzivnimi izkušnjami s prepogibanjem, ki zagotavlja resnično osebno izkušnjo pametnega telefona. Z edinstveno obliko Galaxy Z Flip3 lahko uporabniki uživajo v popolni izkušnji pametnega telefona, ko je razvit, in v žepni zasnovi, ko je prepognjen na polovico. Oblika ni izpopolnjena le z zagotavljanjem velikega pokrivnega zaslona, temveč tudi povečuje uporabnost, saj uporabnikom omogoča pregledovanje obvestil in zajemanje hitrih fotografij tudi, ko je zložen.

Tudi sesalnik Bespoke Slim je prejel zlato nagrado za preprosto oblikovanje, ki se dobro zlije z okoliškim bivalnim prostorom. Pri izdelku je bil uporabljen koncept Bespoke, ki prinaša prilagojene izdelke, ki ustrezajo življenjskemu slogu in okusu, kar izboljšuje izkušnjo med celotnim postopkom čiščenja, od shranjevanja izdelka do praznjenja prahu. 

Skupaj je Samsung Electronics prejel 71 nagrad, od izdelka do oblikovanja uporabniške izkušnje, vključno s televizorji, gospodinjskimi aparati in pametnimi telefoni.

Samsung Electronics je s svojimi dizajni, ki so bili na natečaju iF Design Award 2022 priznani v vseh kategorijah, vključno z izdelki in uporabniškimi vmesniki, prejel največ nagrad – skupaj 71.

Poleg treh zlatih nagrad so bili v kategoriji izdelkov nagrajeni še model Neo QLED 8K, hladilnik s francoskimi vrati Bespoke in slušalke Galaxy Buds2. 

Za oblikovalsko odličnost sta bila nagrajena tudi novi vmesnik pametnih telefonov Galaxy One UI 4, ki uporabnikom omogoča prilagajanje naprav, in Galaxy Upcycling at Home, ki uporabnikom omogoča gradnjo pametnega doma z recikliranjem neuporabljenih telefonov Galaxy v naprave Home IoT.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PC7 d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, Tel: 01 519 70 65
Podatki so neverjetno močno sredstvo in v vsakem poslu sprožijo val rasti in razvoja. V napačnih rokah pa lahko povzročijo veliko škode. Zato je treba prizadevanja usmeriti v ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Diamantni partner

Hestia Pro d.o.o.

Rakuševa ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 421 01 70