Računalništvo, telefonija
07.11.2016 09:19
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavil mega preklopni telefon W2017

Preklopni Samsung W2017 bo razveselil marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije!
Preklopni Samsung W2017 bo razveselil marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije!

Nesporno dejstvo je, da preklopni pametni mobilni telefoni vse bolj prihajajo v ospredje, saj se zaradi njihove praktičnosti zanje odloča vse več proizvajalcev in s tem posledično uporabnikov storitev mobilne telefonije. Med vsemi trenutno izstopa podjetje Samsung, saj je pripravilo napravo, ki je primerna tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike. Nova naprava je namreč v osnovi bolj kot ne preklopna različica trenutno najbolj uspešnega pametnega mobilnega telefona Samsung, in sicer supermobilnika Galaxy S7, čeprav so morali inženirji zaradi omejenih dimenziji naprave pri zasnovi narediti marsikateri kompromis.

Čeprav je preklopni pametni mobilni telefon Samsung W2017 opremljen zgolj s 4,2-palčnim (10,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, je zmogljiva strojna oprema zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Inženirji podjetja Samsung so novost namreč opremili s štirijedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 820, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in z vgrajenim pomnilnikom s kar 64 gigabajti prostora. Tu bomo našli še baterijo zmogljivosti 2.300 miliamper ur, digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in kamero ločljivosti pet milijonov točk.

Na vgrajenem pomnilniku preklopnega pametnega mobilnega telefona Samsung W2017 je nameščen mobilni operacijski sistem Android 6.0.1 Marshmallow z bogato paleto prednameščene programske opreme. Tu seveda nikakor ne gre spregledati možnosti uporabe dveh telefonskih kartic SIM in podporo za mobilni internet 4G/LTE. Novost še zdaleč ne bo poceni, saj se na spletu šušlja, da bo zanj potrebno odšteti kar 2.700 evrov. Zaradi tega verjamemo, da bo novost na voljo v zelo omejenih količinah.


Prijavi napako v članku