Računalništvo, telefonija
13.04.2017 09:28

Deli z drugimi:

Share

Samsung porazil Apple na celi črti!

Samsung se je v letu 2017 odlično odrezal.
Samsung se je v letu 2017 odlično odrezal.

V zadnjem četrtletju lanskega leta podjetju Samsung poslovanje ni šlo kaj prida od rok, saj je izgubilo vodilno mesto po številu prodanih pametnih mobilnih telefonov. Južnokorejski gigant je namreč padel na drugo mesto, vodilno mesto pa je kakopak prevzelo podjetje Apple. Povpraševanje po pametnih mobilnih telefonih iPhone je namreč konec lanskega leta preseglo tudi zdaleč najbolj optimistične napovedi.

Pri podjetju Samsung so seveda vzeli stvari v svoje roke in več kot odlično začeli letošnje leto. V prvem četrtletju letošnjega leta so se namreč ponovno povzpeli na vrh po številu prodanih pametnih mobilnih telefonov in s tem ponovno prehiteli podjetje Apple. Glede na podatke analitske družbe TrendForce je namreč bilo v prvem četrtletju letošnjega leta prodanih skupno 307 milijonov pametnih mobilnih telefonov, pri čemer je podjetje Samsung osvojilo 26,1 odstotni tržni delež, konkurenčno podjetje Apple pa »zgolj« 16,9 odstotkov celotne prodaje. To pomeni, da je podjetju Samsung v prvem četrtletju letošnjega leta uspelo prodati 9,2 odstotkov več pametnih mobilnih telefonov od podjetja Apple.

Iz podatkov analitske družbe TrendForce je še razvidno, da je tretje mesto zasedlo podjetje Huawei z 11,4 odstotnim tržnim deležem, sledijo pa mu podjetja OPPO , BBK/Vivo in LG z 8,1 odstotki, 6,3 odstotki in 4,6 odstotki tržnega deleža trga pametnih mobilnih telefonov.


Prijavi napako v članku