Telefoni
01.03.2016 12:10
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung ponovno v nerodni situaciji

Samsung Galaxy S7 je v marsičem boljši od konkurenčnega mobilnega telefona iPhone 6S.
Samsung Galaxy S7 je v marsičem boljši od konkurenčnega mobilnega telefona iPhone 6S.

Ni minilo dolgo časa odkar se je pojavila novica o veliki napaki pri Samsungovih Galaxy Note 5 pametnih telefonih. Uporabniki so namreč lahko brez večjih težav vstavili Stylus na napačen način v telefon in s tem poškodovali ključen senzor na podlagi katerega Stylus sploh deluje. Z novo generacijo Galaxy pametnih telefonov se je Samsung ponovno znašel v podobni situaciji, ki je samo pokazatelj več kako pri podjetju ne razvijejo produktov do konca in na določenih področjih opravijo površno delo.

Lastnike novih Galaxy S7 in S7 Edge pametnih telefonov pri Samsungu opozarjajo, da naj ne vključijo polnilca v telefon, če je ta moker. Težava je namreč v tem, da pri Samsungu na veliko oglašujejo odpornost naprave na vodo in prah. Posledično se lahko zgodi, da uporabnik telefon, na katerem je voda, želi priključiti na polnilec. Glede na to, da uporabnikom ni potrebno skrbeti ali je na pametnem telefonu tekočina je povsem možno, da ne bodo pomislili na morebitne posledice polnjena mokrega telefona oziroma priključka za polnilec.

Ravno priključek za polnilec je v tem trenutku tisti, ki povzroča skrbi. Zunanja površina telefona je namreč lahko povsem suha vendar pa to še ne pomeni, da enako velja za notranjost priključka za polnilec. Glede na ozko odprtino je praktično tudi nemogoče, da bi se notranjost obrisala s suho krpo ali podobnim materialom. Edina rešitev, ki v tem trenutku obstaja je uporaba sušilnika za lase. Samo na ta način se lahko zagotovi, da ne bo prišlo do težav pri polnjenju s polnilcem. Drugo alternativo predstavlja brezžčno polnjenje, ki ni občutljivo na to v kakšnem stanju se nahaja telefon.

Pri Samsungu so tako ponovno dokazali, da podjetje ne premisli vseh podrobnosti do konca in ta serija nerodnih in predvsem nedopustnih napak se očitno nadaljuje.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku