Računalništvo, telefonija
20.08.2019 07:00

Deli z drugimi:

Share

Samsung, partner za podporo globalnim ciljem pri Programu ZN za razvoj

Predstavitev nove mobilne aplikacije in posebnih pripomočkov za osveščanje o ciljih trajnostnega razvoja.
Galaxy Note10
Galaxy Note10

Samsung Electronics in Program Združenih narodov za razvoj sta danes oznanila novo partnerstvo za podporo ciljem trajnostnega razvoja, imenovano tudi globalni cilji. Predmet globalnih ciljev so nekateri največji svetovni izzivi, med drugim vprašanja neenakosti, podnebnih in okoljskih težav ter izobraževanja.

Samsung in Program Združenih narodov za razvoj sta združila moči ter uporabnikom Galaxy naprav omogočili, da na se na preprost način združijo pri podpori globalnih ciljev in reševanju težav, ki jim pripisujejo največji pomen. Z novo pobudo bosta Samsung in Program Združenih narodov za razvoj uvedla aplikacijo »Globalni cilji Samsung«, mobilno aplikacijo, ki ima priložene posebne pripomočke ter temelji na izobraževanju in donacijah[1].

»Bolj kot kdajkoli prej imamo potencial, da izkoristimo moč tehnologije za reševanje najbolj perečih svetovnih problemov,« je dejal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor poslovanja IT in mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. »Zaradi našega partnerstva s Programom Združenih narodov za razvoj bodo lahko uporabniki Galaxy naprav enostavno izvedeli več o globalnih ciljih, in to tako, da bo njihovo učenje igralo pomembno vlogo, saj bodo lahko podpirali stvari, ki jim veliko pomenijo. Na ta način bomo skupaj gonilo sprememb.«

Pri podjetju Samsung in Programu Združenih narodov za razvoj menijo, da sta pri reševanju globalnih ciljev ključnega pomena osveščanje in izboljšanje razumevanja izzivov in potencialnih posledic izzivov, ki so jim te cilji namenjeni. Kot dodatni korak pri podjetju Samsung in Programu Združenih narodov za razvoj ponujajo preproste načine, s katerimi lahko posamezniki dajejo prispevke za reševanje izzivov in spodbujajo ukrepe, potrebne za dosego globalnih ciljev.

»Partnerstvo med Programom združenih narodov za razvoj in podjetjem Samsung ne bo uporabljalo le tehnoloških inovacij pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja, temveč bo naslednjo generacijo globalnih državljanov tudi spodbudilo k dejanjem in skupnemu doseganju ciljev,« pravi Achim Steiner, vodja Programa združenih narodov za razvoj. »Le s skupnimi močmi vseh nas, torej privatnega sektorja, civilne družbe in ljudi po vsem svetu, lahko vplivamo na svet in ga spremenimo na bolje.«

Z aplikacijo »Globalni cilji Samsung«, ki je na voljo na pametnih telefonih Samsung Galaxy[2], želi podjetje povečati ozaveščenost in zbrati sredstva za podporo dela Programa Združenih narodov za razvoj po vsem svetu. Poleg tega je podjetje naredilo posebne dodatke, pri katerih bo del dohodkov od prodaje namenil neposrednim donacijam za podporo globalnih ciljev Programa Združenih narodov za razvoj. Ovitek za Galaxy Note10 z oblikovanjem na temo globalnih ciljev in brezžični polnilnik bosta predstavljena na predstavitvi naprave.

Z novo aplikacijo »Globalni cilji Samsung« bodo uporabniki enostavno in učinkovito izvedeli več o vsakem od 17 globalnih ciljev in sodelovali pri manjših pobudah, s katerimi bodo podprli stvari, ki so jim najbolj pomembne. Posamezniki lahko prek aplikacije neposredno donirajo svoj denar za globalne cilje, in sicer prek spletne strani Programa Združenih narodov za razvoj . Uporabniki Galaxy naprav svoj denar enostavno donirajo s klikom na oglase v aplikaciji. Uporabniki Galaxy naprav bodo lahko za globalne cilje donirali 100 odstotkov dohodkov, ki bi jih od oglaševanja prejelo podjetje Samsung.

Aplikacija bo na voljo v 19 jezikih3 in bo prednameščena na Galaxy Note10, medtem ko bo za druge Galaxy pametne telefone za prenos na voljo kasneje. Posebni pripomočki bodo na voljo na spletni strani Samsung.com in izbranih trgovinah Samsung Experience v ZDA in Koreji.

Za več informacij o globalnih ciljih Samsung obiščite https://news.samsung.com/galaxy , www.samsungmobilepress.com ali www.samsung.com/global/galaxy/apps/samsung-global-goals .

* Vse funkcije in storitve se lahko razlikujejo glede na trg in mobilnega operaterja.

* Vse napovedi in informacije o izdelkih v tem dokumentu, kar brez omejitev vključuje podrobnosti, razpoložljivost ter čas uporabe aplikacij in posebnih izdelkov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

[1] Posebni ovitki za Galaxy Note10 in brezžični polnilniki bodo na voljo prek spletnega mesta Samsung.com, konec avgusta pa tudi v izbranih prodajalnah Samsung Experience v ZDA in Koreji.

[2] Aplikacija bo prednaložena na Galaxy Note10, glede na trg pa bo na voljo za prenos na Galaxy S8, Galaxy Note8, Galaxy S9, Galaxy Note9, Galaxy S10 in Galaxy A serijo, razen A10s in A20s, in sicer preko Galaxy Store in Google Play od 23. avgusta 2019.

[3] Jeziki, v katerih je aplikacija na voljo, so: arabščina, angleščina, francoščina, nemščina, hindujščina, indonezijščina, italijanščina, japonščina, korejščina, malajščina, mandarinščina, poljščina, portugalščina, ruščina, španščina, švedščina, tajščina, turščina in vietnamščina.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več