Monitorji
13.06.2023 08:44
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Odyssey OLED G9: monitor za gaming norijo

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Vsak ne potrebuje gigantski gaming monitor, vendar bi si vsi vsaj enkrat na nekaj let želeli privoščiti nekaj absurdnega, kot na primer nov monitor Samsung Odyssey OLED G9.

Za vse, ki si želijo velikanski monitor, se Samsung pripravlja na izid ogromnega 49-palčnega ultraširokega OLED monitorja, ki bo zagotovo dvignil vašo PC konfiguracijo na novo raven. Odyssey OLED G95SC je bil prvič napovedan na sejmu CES 2023, sedaj pa je na voljo za prednaročilo po absurdno visoki ceni 2.199 €.

To je precej visoka cena, vendar je model Odyssey OLED G95SC očitno namenjen PC igričarjem, ki si želijo vrhunske izkušnje. Poleg osveževalne hitrosti 240 Hz in ukrivljenosti 1800R naj bi bil Odyssey OLED G95SC po besedah podjetja Samsung »prvi OLED monitor, ki ponuja ločljivost Dual Quad High Definition (5.120 x 1.440) z razmerjem 32:9.«

Ti podatki v kombinaciji z visoko gostoto slikovnih pik (110PPI) bi morali poskrbeti za izjemno poglobljeno igralno izkušnjo za vse, ki imajo dovolj globoko denarnico.

Medtem ko je na trgu veliko različnih in podobno norih OLED monitorjev, se Samsung razlikuje od drugih s svojo lastno tehnologijo QD-OLED, ki se ponaša z večjo svetilnostjo in boljšim kontrastom.

Poleg tega Samsung vključuje tudi nekaj umetne inteligence, ki naj bi ohranjala dinamiko monitorja med preklapljanjem med igrami ali drugimi vsebinami. Samsung trdi, da bo model Odyssey OLED G95SC opremljen s procesorjem Neo Quantum Processor Pro, ki uporablja »algoritem globokega učenja« za analizo prizorov na zaslonu in samodejno izboljšuje ločljivost ter prilagaja svetilnost in kontrast.

Kar se tiče priključkov, bo model Odyssey OLED G95SC vključeval DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, Micro HDMI 2.1 in USB vozlišče. Dva tisočaka je veliko denarja (za to ceno bi lahko sestavili zelo dober računalnik ali celo dva), toda Samsung vsaj poskuša upravičiti premijsko ceno z nekaterimi dodatki poleg same velikosti in vrste zaslona.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več