Telefoni
25.08.2018 11:22
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung naznanil prvi telefon z Androidom Go

Samsung naznanil prvi telefon z Androidom Go
Samsung naznanil prvi telefon z Androidom Go

Samsung je naznanil Galaxy J2 Core, njihov prvi telefon, ki ga bo poganjal Android Go. Kot smo že poročali, to ne pomeni “stock” Androida – Go je posebna verzija operacijskega sistema z manj zahtevnimi verzijami Googlovih aplikacij in optimizacijo za “low-end” naprave, kljub temu pa dobimo še vedno plast Samsungovega uporabniškega vmesnika za povrh. Mnogi so bili na začetku skeptični glede tega, ali bo Samsung s tem telefon spustil kvaliteto svojih naprav, vendar so pri tehnološkemu gigantu takoj zatrdili, da temu ne bo tako. Pomembno je izpostaviti še to, da je J2 Core opremljen s sistemom Android 8.1 Oreo in ne s prihajajočo Android 9 Pie verzijo Go-ja. O tem, ali bo naprava zadovoljila najzahtevnejše uporabnike, bo več povedal čas, pri Samsungu pa so prepričani, da bodo uporabniki dobro sprejeli Android Go.

Tukaj je nekaj najpomembnejših spcifikacij novega Samsunga Galaxy J2 Core:

  • 960 x 540 LCD
  • Exynos 7570 procesor
  • 2,600mAh baterija
  • 8-MP f/2.2 zadnja kamera
  • 5-MP f/2.2 “selfie” kamera
  • 1GB RAM-a
  • 8GB pomnilniškega prostora

Dejstvo je, da na Galaxyju J2 Core ne boste ravno uživali v trenutno najbolj vroči igri Fortnite, kljub temu pa ste lahko prepričani, da bo Android Go poskrbel za to, da karseda najbolje izkoristite omejeno pomnilniško kapaciteto, spomin in baterijo. To, da govorimo o omejeni kapaciteti ni mišljeno slabšalno, kajti Samsung se je zavesto odločil, da si želijo poizkusiti prodreti v to smer.

Galaxy J2 Core bo najprej prišel v Indijo in Malezijo, potem pa naj bi Samsung načrtoval postopno širjenje naprej. Podrobnosti glede cene še niso znane, bo pa po vseh napovedih to eden najbolj cenovno ugodnih telefonov ta hip. Običajen telefon Samsung Galaxy J2 se prodaja po ceni nekaj malega preko $100, vendar ima boljše specifikacije kot model Core. Pričakujemo lahko približno enako ceno.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku