Telefoni
05.07.2016 06:47
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung napoveduje najvišji dobiček v dveh letih

Mobile World Congress 2016: Sejem največjih mobilnih inovacij
Mobile World Congress 2016: Sejem največjih mobilnih inovacij

Pri Samsungu so tik pred objavo poslovnih rezultatov za drugo četrtletje letošnjega leta in kot kaže bo omenjeno četrtletje eno izmed boljših. Podjetje naj bi poročalo o najvišjem dobičku v zadnjih dveh letih. Na prvi pogled se slednje morda ne sliši pretirano zanimivo vendar pa je ob tem potrebno dodati, da je poslovanje podjetja v zadnjih dveh letih strmoglavilo. Zato je takšno okrevanje pomembno.

Največ k rasti dobička naj bi prispevala mobilna divizija s prodajo pametnih telefonov in čipov za ostale proizvajalce pametnih telefonov. Uspešno naj bi se prodajala nova modela Galaxy S7 in S7 Edge. Nekateri analitki pričakujejo, da naj bi pri Samsungu prodali okrog 16 milijonov S7 in S7 Edge. Kar pa analitike še bolj veseli naj bi bila večja priljubljenost modela S7 Edge. Pametni telefon z ukrivljenim zaslonom se prodaja po višji ceni kar pa za podjetje pomeni tudi višjo maržo. Obeti za drugo polovico leta pa so, vsaj glede prodaje pametnih telefonov tiče, slabši. Galaxy S7 in S7 Edge naj bi pričakovano za kupce postajala manj zanimiva. Kljub temu pa naj bi podjetje leto 2016 zaključilo bolje kot 2015 in leta pred tem.

Po drugi strani je dobre rezultate zabeležila tudi prodaja čipov za pametne telefone ostalih proizvajalcev vendar pa se ob tem omenja slabši izplen saj naj bi podjetja kot sta Apple in LG dosegala slabšo prodajo pametnih telefonov. Zanimivo kako je poslovanje Samsunga odvisno od največjega konkurenta, podjetja Apple.

Pri Samsungu se po letih izrazitih padcov prodaje in dobičkov očitno stvari počasi obračajo na bolje. Analitike je letos že presenetila prva četrtina leta, ko je podjetje objavilo boljše poslovne rezultate od pričakovanih in ta trend se očitno nadaljuje. Veliko je za naprej tudi odvisno od prihajajočega modela Galaxy Note 7, ki bo predstavljen avgusta letos in se bo moral boriti z novo generacijo pametnih telefonov iPhone. Slednji na trg prihajajo septembra.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku